VREMENSKA STAZA

VREMENSKA STAZA

2016032316035-860x450_c

VREMENSKA STAZA I KAKO JE KORISTITI ZA ISPUNJEN I SRETAN ŽIVOT

Vrijeme sadrži u sebi očigledan paradoks. Postoji samo sadašnji trenutak koji se vječno kreće i u kojem se susreću prošlost i budućnost. Prošlost objašnjava zašto nam je sadašnjost takva kakva je, a budućnost daje smjer našim akcijama prema ciljevima koje smo smjestili u nju. Međutim, i prošlost i budućnost su besmislene same za sebe, ako ih ne doživljavamo u kontekstu sadašnjeg trenutka. One čine pozadinu na pozornici sadašnjosti, na kojoj se sve odigrava.

Vremenska staza je staza našeg cjelokupnog života – sadrži prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako procesuiranjem izmijenimo iskustva koja smo doživjeli u prošlosti, mijenja se naše SADA. Međutim, isto je i sa budućim iskustvima, tj. iskustvima strahova, očekivanja, nadanja i ciljeva,  koje smo na vremenskoj stazi smjestili u budućnost. Npr. strah da će se u budućnosti nešto loše desiti je nepobitna i opipljiva činjenica koja utječe na naše sada, kroz osjećaje i ponašanje. Ako promijenimo svoj stav prema budućem iskustvu ili samo buduće iskustvo,  mijenjamo svoju sadašnjost.

Ljudski duh na različite načine prima, kodira i skladišti podatke koji se odnose na prošlost, sadašnjost i budućnost, na različitim lokacijama u polju svijesti. Da nije tako, ne bismo znali što pripada prošlosti, a što budućnosti (a što je znak blažeg ili težeg duševnog poremećaja).

Osobe koje vode ispunjen, uspješan i sretan život skladište i kodiraju podatke na Vremenskoj stazi drugačije od konfuznih, neuspješnih i nesretnih osoba.

Značaj Vremenske staze:

  • rastvaranje prevaziđenih, štetnih ili ograničavajućih odluka ili uvjerenja iz prošlosti
  • ostvarivanje ciljeva u budućnosti
  • osnova za promjenu osobnosti
  • oslobađanje od negativnih emocija iz prošlosti (osjećaj straha, krivice, stida, ljutnje, bijesa

 

Kada netko izmijeni karakteristike Vremenske staze, on brzo i doslovno postaje drugačija osobnost, obzirom da ima drugačiji pogled na svijet, te kroz taj pogled, osoba reagira na drugačiji način. Posljedice izmjene Vremenske staze su brze i efikasne, međutim promjene su povratne. Naime, ukoliko nas ne zadovolji promjena koju smo izveli na stazi, možemo se vratiti na prethodno stanje.

Do daljnjega radionicu je moguće održati samo individualno ili za grupe do 6 osoba putem skypa

Više informacija možete dobiti na e-mail osobnisvemir@gmail.com

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)