BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Uvijek postoji rješenje

svjesni izbor

Uvijek postoji rješenje, čak i kada smo duboko uvjereni da ne postoji. Znate onu uzrečicu – Kad ti Bog zatvori vrata, već ti je dugo prozor otvoren”. Malo sam ju prilagodila sebi da mi bolje zvuči.

Znate zašto ne možemo kada smo na dnu doći do rješenja?

Zato što se rješenje ne nalazi na dnu, nego na visokoj polici.

Kada je dijete malo, sve mu je visoko, a posebno polica sa slatkišima. Ono jako želi slatkiše i ne može ih samo dohvatiti. I plače, jeca, moli, prosi, na sve načine pokušava doći do slatkiša. Mama stalno isto ponavlja – Slatkiš ćeš dobiti nakon ručka. No, dijete ju ne čuje, grčevito se bori da dobije slatkiš. Mami dosadi stalno mu ponavljati jedno te isto, te krene sa drugom taktikom – odvraćanja pozornosti.

Dijete prvo ne reagira, no onda kratko naćuli uši, uzme jedan kratki predah od grčevite borbe za slatkišem,…. i…….. vidi čuda, zainteresira se za novu aktivnost koju mu je majka ponudila. To se zove zapaziti vidjeti otvoren prozor, kada su vrata zatvorena.

Da bismo mogli zapaziti otvoren prozor, moramo učiniti kratki predah, kratku pauzu, doista kratku, tek toliko dugo da se odmaknemo od svog jada i u tom kratkom trenutku shvatimo da postoji nešto drugo, drugačije, jednako vrijedno ili zanimljivo.

E, taj kratki predah je moćan, a o njemu vam pričam u ovom videu. Podsjetit ću vas na 4 čarobne fraze, od kojih je jedna najčarobnija i djeluje 100000000000000000000%, samo ako se sjetimo da ona postoji.

Stoga, pogledajte video i utisnite ga u sjećanje, ponavljajte često čarobnu frazu da vam se toliko utisne u um da vam uopće neće trebati predah da biste shvatili da su vam i vrata i prozori stalno otvoreni.

I budite dobri, podijelite video dalje, da i drugi imaju od njega koristi. Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)