BLOG, Ostali autori, Uncategorized

Transformirajmo lijenost u entuzijazam

Lijenost kao gubitak volje, tromost i malodušje izraz je duše sputane da izrazi svoju bit i autentičnost i živi svoju životnu svrhu. Kada nismo povezani sa svojom svrhom i nemamo osjećaj da naš život ima smisla, tada nemamo ni ideala koji će nas inspirirati na postizanje velikih ciljeva niti pozitivne ambicije da ostvarimo svoje pune potencijale.   

Nasuprot tome, entuzijazam je stanje zanesenosti, poleta, oduševljenja i žara koje proizlazi iz kontakta s našom pravom prirodom. Kada upoznamo čistu ljubav, duboki mir i unutarnju radost, ponese nas žar da i druge povežemo s njihovim unutarnjim bogatstvom. Tada spoznamo da je naša svrha dijeliti ono što je čisto i sveto. To je izvor prave i trajne radosti. Tada nema više bezvoljnosti i pasivnosti – samo trajna iskrena predanost višem cilju. Još snažniji entuzijazam javlja se kada smo u dodiru s Vrhovnom snagom, pa zato i sama riječ, koja dolazi od starogrčkog, znači „u Bogu“, „stanje čovjeka punog Boga“.

Stoga, na trenutak uđite unutra, u svoju oazu mira iza svojih očiju

i pomislite:

“Moj viši cilj je ostvariti zadovoljstvo i s radošću to dijeliti sa svima. Osjećam se energično i budan /-na sam za duhovnu istinu. Svakome služim duhovnim vrijednostima. U dodiru sam s božanskim Bićem.“

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Rkkw8RhH9ck]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)