BLOG, MOJI TEKSTOVI

Tjedna poruka 22. -28.02.2016.

Anđeo za osjećaj odgovornosti – Svjesna/Svjestan sam svoje odgovornosti u ljubavi.

Ispred nas je tjedan u kojem ćemo se baviti svojim granicama, ali i postavljanju granica ljudima koji na neki način “ovise” o nama, bilo da smo im roditelji, šefovi, partneri, djeca,… Često za postaviti jasne granice u međuljudskim odnosima treba preispitati sam sebe; što nas smeta, gdje se osjećamo napadnuto, ljuto, kruto, iskorišteno, manje vrijedno,… koje nas situacije i ljudi iscrpljuju i na koji način. Nitko nas ne može iscrpljivati ako mu mi to sami ne dozvolimo. Sve je naša odgovornost i kad to shvatimo, onda je lagano osvijestiti do koje mjere se u nečemu želimo davati i zbog čega i nakon čega je davanju kraj. Nikada davanje uz osjećaj nezadovoljsta ili iskorištenosti nije ispravno davanje. To se zove žrtvovanje, a žrta uvijek za sobom povlači i krivca. Ako ne želimo živjeti u svjetu žrtava i krivaca, nego u svjetlu ljubavi, moramo obaviti odgovoran razgovor sa samim sobom i u odnosu sa ljudima koji su nam važni, postaviti jasne granice. I ne samo sa važnim ljudima, nego općenito, jako je važno znati zauzeti se za sebe u smislu da time ne ugrožavamo drugoga.

Neimanje jasnih granica, povlači za sobom neiskrenost, krutost, pritisak, loše odnose, potrebu za kontrolom, kritiziranjem, različite ovisnosti. U zdravstvenom smislu neimanje jasnih granica često se zna manifestirati kroz bolove u rukama, zgloboima, leđima, ramenima.

Uživajte u tjednu ispred sebe, postavite svoje granice, izgradite svoj autoritet, na razumijevanju i ljubavi,bez potrebe da njime ugrožavate druge ljude. Autoritet nije znak jednakosti za strahovladu ili silu. To je znak jednakosti za ljubav prema sebi i svima drugima, koji proizlazi iz razumijevanja da svi imaju pravo zadovoljiti svoje potrebe na način da ne ugrožavaju time druge i da ne čine loše.

Stavljam vam i link na blog koji sam jučer objavila, jer i on itekako ima veze sa odgovornosti prema sebi i drugima, kao da sam osjećala što će nam Anđeli danas poručiti – pročitajte blog ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)