BLOG, MOJI TEKSTOVI

Teorija zavjere vezano uz cice Angeline Jolie

torzo-sise

http://www.4dportal.com/hr/zavjere/3443-prava-istina-iza-mastektomije-angeline-jolie

Dobila sam danas tekst iz gornjeg linka i odlučila sam ga dalje proslijediti, mada osobno ne želim vjerovati u teoriju zavjere. Možda je sve to što piše u tekstu SF, a možda i nije.To ostavljam svakom ponaosob da procijeni i donese svoju odluku.

Moji BRCA geni su negativni, provjeravala sam ih prije nekoliko godina. To znači da temeljem tih gena ne ulazim u rizičnu gensku skupinu, niti da su moja djeca tome sklona. No, to opet ništa ne znači, jer nisu mi ispitani svi geni, nego samo ta dva. Ne znam kako bih se osjećala da su mi kao Angelini geni pozitivni, ali znam da nisam dala izvaditi svoje jajnike niti nakon petogodišnje torture i pritiska mog ginekologa, isto preventive radi. Vjerujem da jednako tako ne bih dala niti svoje cice, no teško je o tome suditi dok nismo u toj koži.

Stavljam ovaj tekst samo zato što želim dati doprinos tome da žene ne odstranjuju samo tako svoje organe, preventive radi. Danas su to cice, sutra možda bubreg, prekosutra tko zna što.

Najbolja preventiva svakoj bolesti je živjeti u skladu sam sa sobom, naučiti slušati sebe i svoje emocije, osvještavati potrebe svog tijela i svoje duše. Ako to naučimo i tako živimo, tada nam nikakvi “loši” geni ne mogu ništa.

Nekako mi je teško vjerovati da bi itko, pa tako i Jolie, takve stvari radila iz profita. Možda mi je lakše povjerovati da je doista bila ustrašena, pa ju je taj dodatni financijski razlog dodatno uvjerio ili joj olakšao odluku. Ako je, ne znam kojim slučajem, on doista bio jedini razlog toga što je učinila, onda mi ju je iskreno žao.

Eto, toliko od mene. Svak neka čini prema svojoj savjesti i svojim osjećajima, nemojmo biti “tuke” koje slijepo vjeruju u ono što čuju i pročitaju, koje djeluju iz straha, a ne iz ljubavi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)