BLOG, MOJI TEKSTOVI, Ostali autori

Što um može zamisliti, može i postići

dvori_wide_37888S1

Nakon nekoliko ljetnih tjedana provedenih na moru, polagano se privikavam na život u gradu. Nakon dvije radionice samorazvoja na Ižu na kojima sam upoznala predivne žene i imala priliku prenijeti im dio svog znanja i iskustva, te jednako tako, rasti i sama kroz njihova, prepustila sam se suncu, borovini i moru da napune moje “baterije” i učine sve što je potrebno da mogu “služiti” dalje putem svog poziva. Lagano radim na jesenskom rasporedu i novim projektima o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Jutros sam nasumice otvorila knjigu Životnih zakona sa idejom da dobijem poruku za sve koji čitaju moj blog. Ostala sam ponovno zatečena veličinom i moći univerzuma pročitavši tekst koji se otvorio. Neposredno prije nego sam ga otvorila imala sam neodoljivu potrebu otvoriti svoju “bilježnicu manifestacija” koju sam napravila 23.07.2010., nakon čega sam je spremila u ladicu. Prepuna je afirmacija i sličica, raspoređenih prema različitim dijelovima mog života. Listajući je i gledajući slike prolazila sam trenutke ispunjenosti i sreće, ali i jake želje koju sam osjećala kada sam ju stvarala. Danas to više nisu želje, nego ostvarenja. Sve je ostvareno. Vrijeme je za novu bilježnicu.

Utoliko više sam osjetila malenkost pred snagom Božanskog čiju moć nismo u mogućnosti zamisliti u njezinoj čitavoj veličini. Ona radi svojim tempom gledajući naš život i nastojanja, koliko živimo sebe i svoje vrline i u skladu sa time nagrađuje dajući sve ono što nam treba, čak i više od toga.

Tekst me dotakao i iz još jednog razloga koji sam doživjela kao potvrdu da idem u dobrom smjeru. Tijekom ljeta, kroz meditacije, dobila sam odgovor vezan za manifestacije i u čemu je ključ uspješnih manifestacija. Jedna malena sitnica čini drastičnu razliku. O toj sitnici imam namjeru poučavati ljude na svojim radionicama u prirodi, kao i u školi samospoznaje.

Da ne duljim više, prenosim dio teksta:

“Ljudsku maštu nazivaju i oštrim škarama uma koje oblikuju želje našeg srca – riječ je o moći zamišljanja kojom raspolaže naš um. Ta sposobnost može imati nevjerojatan utjecaj. Držite li u mislima svakodnevno sliku onoga što želite ili za sebe zamišljate, svome umu nudite superfantastičnu prigodu da bude produktivan. Tu čudesnu moć zamišljanja otkrili su psiholozi koji kažu da je mašta jedna od najjačih sila uma.

Ne smetnite s uma da se zamišljeno dobro može ostvariti ako je vaš podsvjesni um to u stanju prihvatiti. Ako razmišljate negativno ili ste tip osobe koja uvijek misli “ja to ne mogu”, zamišljeno dobro kod vas može izgledati tako silno drukčije od onoga što se vaš um navikao doživljavati da će podsvijesti možda trebati malo vremena kako bi prihvatila novi način razmišljanja i zaključila da ste odista ozbiljni u nakanama. I upravo u tome leži isplativost ustrajnosti. Uložite taj dodatni napor kako biste se nepopustiljivo držali svojih želja i vjere u te povoljne zamišljene slike.

Neki ljudi drže da žive na zemlji. No čovjek zapravo može živjeti samo u svome umu. Bog nam je dao da slobodno odlučimo hoćemo li um izbježbati da bude “paklena rupa” ili prelijepi vrt, bez obzira na sve ono što nas okružuje.

Budite svjesni važnosti jasnog i konciznog zamišljanja slika. Čini li vam se da se zamišljeno dobro ostvaruje sporo, moguće je da je razlog to što ste um pretrpali prevelikom količinom apstrakcija, ili to što možda nastojite prebrzo stvoriti previše toga. Radionica s jednim majstorom ne može proizvesti jednako koliko i tvornica s pokretnom vrpcom. Napredujte korak po korak. Razmišljajte razborito i bez smetnji. Promišljajte mudro. Odlučujte neopozivo. Zamišljajte pozitivno i snažno – korak po korak.

LJudski je um kreativno oruđe. Najčešće ili stvaramo negativne obrasce koji nas ograničavaju i koji se ponavljaju umrtvljujućom redovitošću, ili stvaramo nove mogućnosti za pozitivno širenje u životu. Mašta i pozitivno razmišljanje zaslužni su za mnogobrojne uspješne bitke protiv neuspjeha, jer su pozornost s naših slabosti prebacile na naše jake strane i nadarenost.

Odbijte govoriti kako vam je u životu teško, čak i ako jest. Prestanite govoriti o nesretnim iskustvima. Sve dok su to slike koje nosite u mislima, emocionalno ste i dalje vezani upravo za ta teška iskustva. Sami sebe ograničavate i u mašti imate manje slobodnog prostora za bolja iskustva!”

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)