BLOG, Ostali autori, Uncategorized

Snaga prosuđivanja

To je sposobnost procjenjivanja, izabiranja i donošenja odluka.

Snaga prosuđivanja pomaže nam da procijenimo situaciju ispravno, s jasnoćom i točnošću. Ako primijetimo da netko čini nešto što je neispravno prema univerzalnom zakonu ponašanja, snaga prosuđivanja pomoći će nam da prosudimo primjećuje li ta osoba da se ponaša ili radi nešto krivo. Ako je tako, osjećamo milost i inspiriramo je vlastitim primjerom da to ispravi ili joj pak ispravnim i suosjećajnim uputstvima pomažemo da popravi to ponašanje. Ako je pak primijetila da se ponaša neispravno i započela se truditi kako bi prevladala tu slabost, osjećamo poštovanje i svojim je dobrim željama ohrabrujemo da ustraje i i porazi tu slabost.

Simbol ove snage je vaga. To predstavlja ispravnu, autentičnu i istinitu prosudbu, nakon koje donosimo ispravne izbore i odluke.

Kako prosuđivati?

  • Procijenite situaciju tako da možete dati pravi odgovor na nju, donijeti ispravne odluke i izraziti se na ispravan način. Kada god možete, dajte si malo vremena za procjenu i ne hrlite u odgovor.
  • Ne osuđujte ljude jer nitko nema to pravo. Umjesto toga, prosudite kakvi su njihovi postupci. Uvijek budite spremni razdvojiti osobu od postupka i ponašanja. Razmišljajte o tome jesu li njihovi postupci ispravni i kvalitetni, etični i vrijedni, a ako nisu, pomozite im. No nemajte potrebu prosuđivati osobe budući da znate da su svi ljudi izvorno dobri i vrijedni, premda njihovi postupci mogu pokazivati suprotno.
  • Prosuđujte svoje misli, riječi i djela. Ne s ciljem da se kažnjavate, već naprosto  usmjerite svoju pažnju i procjenjujte jesu li vaše misli, riječi i djela najviše kvalitete i jesu li to neprekidno, te ih promijenite u sekundi ako to nisu, neprekidno učeći na greškama i pokušajima, ostajući vedri i puni vjere.

Afirmacije za snagu prosuđivanja

Ja sam snažan/-a. Nikog ne osuđujem. Svatko je glumac u velikoj drami života i igra svoju ulogu najbolje što zna.

Ja sam snažan/-a. Živim prema najvišem kodeksu mišljenja, govorenja i ponašanja: istini, čestitosti i časti.

Ja sam snažan/-a. Donosim odluke veoma brzo i ispravno jer moj intelekt ima veliku snagu i jasnoću da procijeni situaciju.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)