BLOG, Ostali autori, Uncategorized

Snaga povlačenja

Dijelim sa vama divan tekst i link  koji sam jučer dobila i u njemu uživala. Uživajte i vi i dijelite užitak dalje.

Snaga povlačenja

To je sposobnost da se odvojimo od svijeta oko sebe, da otklonimo svoju pažnju od svega izvanjskog. To je prvi korak u ostvarivanju mirnog i jasnog unutrašnjeg fokusa.

Kornjača je veoma dobar simbol ove snage jer ona povuče glavu i noge u oklop kada joj se približi opasnost ili se umori. Možete li i vi to postići sa svojim osjetilima? Gledati ali ne vidjeti; slušati ali ne čuti; vidjeti ili slušati ali ne pasti pod ujecaj i uznemiriti se onim što vidite ili čujete?

U razvijanju ove snage pomoći će vam odluka da tijekom dana odredite nekoliko kraćih razdoblja za samoću i okrenutosti sebi, izdvojite vrijeme za promišljanje i tišinu. To znači ‘napustiti’ svoja osjetila na nekoliko trenutaka, minuta, ili čak pola sata dnevno. To je prvi korak u zadobivanju kontrole nad sobom. Ako niste gospodar svojih osjetila i svih stimulansa koji preko njih stižu, bit ćete njihov rob.

Snaga povlačenja je sposobnost da odvojimo um od trenutne situacije dok ostajemo potpuno svjesni. Povlačenje nam omogućuje da promotrimo scenu iz objektivne perspektive, da promotrimo svoje osjećaje i ponašanje u toj situaciju te da bolje razumijemo sebe budući da gledamo tu scenu kao ‘treća osoba’ ili kao redatelj.

Povlačenje u redovitim intervalima tijekom dana omogućit će nam i da akumuliramo unutrašnju snagu.

Kako se povući?

Kao kornjača, povlačim svoju pažnju od tijela i ulazim u unutrašnju tišinu. Postajem sjeme, odvojen/-a i promatrač drame života. Izlazim iz negativne, bolne situacije i ostajem miran/-a. Dopuštam da zadovoljstvo izroni iznutra.

Afirmacije za snagu povlačenja

Ja sam snažan /-na. S odvojenošću i jasnoćom, odlazim u tišinu, brišem sve negativne emocije, ali i želje iz svog srca, i istinski slušam ono što drugi govore.

Ja sam snažan /-na. Vraćam se u svoj ‘centar’ i prepoznajem ono što je najbitnije u ovom trenutku. Potom nježno šaljem energiju ispred sebe kako bih utro/-la put miru.

 

Video meditacija uz snagu povlačenja

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)