Uncategorized

RETREAT “PRIRODA, AKCIJA I DRUŠTVO”

RETREAT “PRIRODA, AKCIJA I DRUŠTVO”

06. – 10.08.2020.

5 DANA uživanja i duhovne obnove u čudesnoj prirodi

TARA/NP SUTJESKA/VIŠEGRAD/SARAJEVO/VISOKO

2. godina zaredom

Sve što je dobro, vrijedi ponoviti, ali i učiniti još kvalitetnijim, a to smo učinili pronašavši smještaj uz rijeku gdje ćemo duhovno rasti i povezivati se u srcu prirode, kroz meditacije, bubnjanje, te razne druge načine podizanja svijesti i osvještavanja starih programa koji nam više ne služe. Da nam rad na sebi ne bi bio “dosadan”, uključit ćemo i tijelo i dati mu priliku da se razgiba i uživa. Ovo je program koji je potrebno doživjeti, jer ga je teško riječima opisati, no ajmo i to pokušati:

1. DAN:

Polazak iz Zagreba u 05:00 sati. Vožnja autocestom preko Sl. Broda i prelazak državne granice. Zaustavljanje u etno selu „Kotromanićevo“ na kratki odmor, šetnju etno selom, kava, čaj i nastavak puta za Sarajevo. U Sarajevu obilazimo Baščaršiju uz uživanje u delicijama (2-3 sata). Nastavljamo put prema Foči i dolazimo u rafting kamp na rijeci „RT“ jedan od najnovijih i predivnih kampova sa svim sadržajima. Smještaj u kućicama, slobodno vrijeme do večere. Bogata večera i druženje te noćenje.

2. DAN:

Rano jutarnje buđenje i šetnja uz predivnu rijeku uz izlazak sunca te jutarnja meditacija u prirodi. Nakon povratka u kamp uživanje u bogatom doručku. Nakon doručka počinju pripreme za rafting. Zaduživanje opreme, upoznavanje skipera te polazak vozilima kampa na start raftinga (Brštanovica). Dužina raftinga je cca 22 km i uživamo u najljepšim krajolicima i kanjonima rijeke Tare uz povremena zaustavljanja, slikanja, skakanja, kupanja…Trajanje raftinga ovisi o vodostaju rijeke a traje cca 3-4 sata. Prolazimo rijekom Tarom kojoj se pri kraju pridružuje rijeka Piva i na tom mjestu nastaje rijeka Drina. Nastavljamo spust sa rijekom Drinom sve do našega kampa gdje završava naša avantura. Tuširanje i presvlačenje te ručak u kampu. Nakon ručka druženje i odmor te odlazak na “pješčane piramide“, prirodni fenomen koji će vas fascinirati. Navečer povratak u kamp, večera, druženje i noćenje.

3. DAN:

Nakon doručka polazak na izlet u Višegrad. Vožnja cestom „ tisuću tunela“ uz rijeku Drinu na koju se pruža predivan pogled. Po dolasku u Višegrad obilazimo čuveni most „ Na Drini ćuprija“ uz vodstvo lokalnog vodiča, te kompleks „ Andrićgrad“ predivno zdanje poznatog filmskog redatelja Emira Kusturice. Nakon kave i odmora krećemo na vožnju turističkim brodićem po rijeci Drini u trajanju od cca 2-3 sata. Na brodu imamo piće, domaće pite i sendviče. Zaustavljamo se uz rijeku gdje imamo zajedničku meditaciju i druženje. Povratak bodom u Višegrad i polazak prema našem kampu. U povratku se možemo zadržati u Foči (po dogovoru). Dolazak u kamp, večera, druženje i noćenje.

 

4. DAN:

Nakon doručka priprema za polazak na cjelodnevni izlet u NP Sutjeska. Vozimo se cca sat vremena do sjedišta NP, odakle polazimo u planinu. Vožnja planinskom cestom sve do Prijevora (platoa ispod Maglića, najvišeg vrha BiH). Putem se zaustavljamo na vidikovcu gdje počinje prašuma Perućica, odakle seže pogled na vodopad Skakavac. Nastavljamo put prema Prijevoru gdje ostavljamo naša vozila i pješke krećemo na trosatno hodanje (potrebna je kvalitetna obuća, najbolje planinarske cipele, te ovo nije uspon za osobe koje nisu ni u kakvoj kondiciji) prema čuvenom Trnovačkom jezeru (Crna Gora). Uživamo u predivnim vidicima na vrhove planina i predivnu dolinu kroz koju prilazimo na putu prema jezeru te hodamo kroz šumu penjući se prema gore. Dolazak na Trnovačko jezero predstavlja oduševljenje jer je smješteno između visokih planina i nepristupačno osim za dolazak pješke ili na konjima. Uživanje na jezeru, sunčanje, kupanje (ako vrijeme dozvoli). Ručak na jezeru (lunch paket). U popodnevnim satima lagani povratak prema našim vozilima te povratak u sjedište NP na Tjentište. Obilazimo poznati spomenik „bitke na Sutjesci“. Povratak u kamp u večernjim satima, večera i noćenje.

5. DAN:

Nakon buđenje jutarnja meditacija uz rijeku te lagana šetnja. Nakon doručka lagana priprema za početak povratka. Odlazak u Visoko na obilazak „tunela Ravni” poznatijih kao piramide u Visokom. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča i traje cca 45 minuta. Nakon obilaska tunela šetnja okolinom gdje ima zanimljivih mjesta poznatih po „iscjeljujućim energijama“ i zajednička meditacija i druženje. Nakon obilaska povratak za Zagreb (preko Broda) autocestom. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA PROGRAMA: 2.800,00 kuna

Max broj putnika: 30 u 4 kombi vozila

Način plaćanja:

Kod prijave uplaćuje se akontacija 500 kuna na račun agencije Green Planet Travel, a ostatak u 3 rate po 700 kuna. Tjedan dana prije putovanja iznos treba biti plaćen u cijelosti.

U cijenu je uračunato:

 • Prijevoz iz Zagreba kombi vozilima te svi transferi i prijevozi na putovanju
 • Smještaj u rafting kampu „RT“ na obali rijeke (novi kamp sa puno sadržaja) u dvo/trokrevetnim sobama ili kućicama apartmanima (4 osobe).
 • Svi obroci navedeni u programu
 • Sve ulaznice, takse, porezi
 • Rafting sa svim troškovima
 • Vožnja brodom u Višegradu te obilazak grada u pratnji vodiča
 • Ulaznica u NP, taksa, dozvola za ulazak u Crnu Goru
 • Putno i zdravstveno osiguranje (Uniqa osiguranje) osig iznos 10.000 eura
 • Ulaznica i vodstvo u Visokom (podzemni tuneli)

U cijenu nije uračunato:

 • Osobni troškovi na putu
 • Napojnice za cijelo putovanje ( vodiči, vozači, skiperi…) 100 kuna po osobi ( plaće se na polasku voditelju putovanja)
 • Sve što u programu nije navedeno

Veselimo se našoj zajedničkoj pustolovini!

Bojana & Vlatko (Green Planet Travel)

Related Posts

One thought on “RETREAT “PRIRODA, AKCIJA I DRUŠTVO”

 1. Stana Matanovic napisao:

  Draga Bojana,

  jako me zanima ovo putovanje od 06. – 10.08, rado bih isla sa vama. Jel mi mozete dati upute kako da se prijavim?

  Lijep pozdrav iz beca,
  Stana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)