Uncategorized

PUTOVANJE U NEPAL 29.03. – 08.04.2020.

NEPAL- duhovnost i avantura podno Himalaya

29.03-08.04.2020

11-dnevno putovanje prepuno doživljaja, avanture i duhovnosti vođeno od strane

Vlatka Kalapoša i Bojane Svaline

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. Okupljanje putnika u Zagrebu ispred KD Vatroslav Lisinski u 06:00 te organizirani transfer našim vozilima u zračnu luku „Nikola Tesla„ u Beogradu. Dolazak u Beograd oko 11 sati te prijava za let: Beograd-Dubai. Let u 14:00. Dolazak u Dubai u kasnim večernjim satima.
 2. Rani jutarnji let 02:20 Dubai-Kathmandu. Dolazak u Kathmandu u 08:20 po lokalnom vremenu. U zračnoj luci nas čekaju naši domaćini te imamo transfer do hotela Bliss Int u samom centru grada (Thamel). Doručak u hotelu , smještaj i odmor. Poslijepodne organizirani obilazak centra grada. Navečer odlazak na kulturno zabavni program te tradicionalna Nepalska večera uz druženje i zabavu. Noćenje u hotelu.
 3. Nakon doručka cjelodnevni organizirani obilazak Kathmandua (hram majmuna, Kumari-živa božica, Pashupatinam-hindu svetište gdje susrećemo Sadue, te najveću Buda stupu na svijetu. Povratak u hotel, druženje na terasi hotela uz meditaciju i razgovor. Noćenje.
 4. Nakon ranog doručka odlazak iz Kathmandua za Chitwan (džungla) – nacionalni park na granici sa Indijom. Dolazak oko podne, smještaj, ručak te popodnevna šetnja čudesnom prirodom uz rijeku (meditacija, razgovori, tihovanje, druženje) te uživanje u nesvakidašnjem i nezaboravnom zalasku sunca nad džuglom uz rijeku. Odlazak na večeru te druženje. Noćenje.
 5. Rano ujutro odlazak na vožnju rijekom kroz džunglu (buđenje džungle) gdje možemo vidjeti krokodile, ptice i mnoge druge životinje. Nakon vožnje hodanje kroz džunglu sve do centra za slonove gdje imamo prilike družiti se sa mladim slonovima. Povratak na ručak te popodnevni džip safari u trajanju od 4 sata. Večera i kulturni program u lodgeu. Druženje.
 6. Rano jutarnje buđenje i odlazak za gledanje ptica i buđenje džungle te jutarnja meditacija u prirodi. Povratak na doručak i priprema za odlazak u Pokharu (mala Švicarska). Dolazak u Pokharu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotelu i slobodno vrijeme za šetnju uz jezero i druženje. Priprema za polazak u planinu na tri dana. Noćenje u hotelu.
 7. Nakon doručka polazak vozilom do startne točke odakle kreće naša mala ekspedicija u planinu. Hodanje cca 3-4 sata do Australian campa (odakle se pruža predivan pogled na Himalaje). Ručak i slobodno vrijeme za druženje, meditaciju i šetnju. Večera uz vatru i druženje.
 8. Nakon doručka šetnja do obližnjih sela sa predivnim vidicima i za one željne hodanja uspon na vidikovac (2700 m) Cjelodnevni program šetnje i druženja u predivnoj prirodi Himalaja. Ručak u jednom od sela, a večera u Australian campu. Druženje i noćenje.
 9. Nakon doručka priprema za povratak u Pokharu. Spuštanje preko predivnih livada i kroz džunglu (2-3 sata) do mjesta gdje nas čeka naše vozilo te transfer do hotela u Pokhari. Nakon smještaja u hotel ručak u predivnom restoranu uz jezero te popodnevni izlet u Tibetanski izbjeglički kamp gdje se imamo prilike družiti sa Tibetancima, kupiti od njih suvenire i ručne radove te nakon toga odlazak na Buda stupu na vrhu planine odakle seže predivan pogled na zalazak sunca i Pokharu. Povratak u hotel u večernjim satima.
 1. Nakon ranijeg doručka polazak za Kathmandu. Vožnja utrajanju od 6-8 sati sa odmaranjem. Dolazak u Kathmandu u ranim poslijepodnevnim satima te slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. U kasnim večernjim satima (oko 21 sat) polazak u zračnu luku i prijave za let.

11. Noćni let KTH-Dubai (01:10), dolazak u Dubai u 04:15, te let Dubai-Beograd (09:05), dolazak u Beograd u 13:00 sati. Prijevoz za Zagreb i dolazak u Zagreb oko 19 sati.

CIJENA PUTOVANJA : 12.500,00 kuna

U CIJENU PUTOVANJA JE URAČUNATO :

 • Svi avio letovi sa svim davanjima, prijevoz ZG-Bg i nazad, smještaj u svim hotelima sa doručkom, u ChItwanu i Australian Campu svi obroci (doručak, ručak i večera), svi transferi u Nepalu, pratnja vodiča, sve ulaznice, svečana večera sa kulturnim programom, meditacije i duhovno-emotivni program (transformacija podsvijesti) by Bojana Svalina

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

 • Napojnice za vodiče, vozače, nosače, itd. (50 eura po osobi za cijelo putovanje), obroci za vrijeme boravka u Kathanduu drugi dan, te u Pokhari prvi dan, kao i osobni troškovi na putu. Putno i zdravstveno osiguranje. Trošak vize za Nepal (30 usd) koja se vadi po dolasku u zračnu luku Kathmandu.

PROCEDURA PRIJAVE:

Po prijavi za putovanje potrebno je uplatiti akontaciju od 3.000 kuna. Ostatak iznosa uplaćuje se u mjesečnim ratama sve do 21 dan prije putovanja. Po prijavi za putovanje svi putnici će dobiti ponudu za putno i zdravstveno osiguranje (obavezno je) od strane Uniqa osiguranja (našeg osiguravajućeg partnera).

Svi putnici moraju imati važeće putovnice (moraju vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana polaska na put) i imati jednu slobodnU stranicu za vizu.

Moguće je i plaćanje kreditnim karticama uz dodatak 6% na cijenu, što ide na poseban upit.

Prijave se primaju zaključno do kraja siječnja 2020. ili do popunjenja grupe (19 osoba maksimalno).

Sve ostale informacije, kao i prijave na e-mail putpremasebi@gmail.com

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)