BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Princip ogledala

Ovo je tekst koji je dio moje prve knjige koju želim uskoro objaviti pa ako rezonira sa vama i osjećate da je vrijedno i korisno takav sadržaj omogućiti mnogih ljudi, onda mi možda možete pomoći svojim savjetom ili informacijom o: dobrom programeru  (želim napraviti ponovno redizajn weba), lektoru, izdavaču, dizajneru. Isto tako, potrebni su mi i dobrovoljci koji su spremni titlovati nekoliko mojih yT videa prvo na hrvatski ili srpski, a rado i  na enegleski i njemački jezik. Hvala. Hvala. Hvala.

Evo i teksta kroz link na koji možete kliknuti i direktno otići na blogosferu Večernjeg lista ili ga pročitati u nastavku.

Princip ogledala vam mogu jednostavno objasniti, a za to će mi poslužiti dva komentara na jedan moj yT video, koja su došla istovremeno. Citirat ću ih u potpunosti kako su napisani i predlažem da ih osjećate dok ih čitate.

Prvi komentar: “Draga Bojana, ti si pravi melem za dušu i uvek u meni podstićeš najbolji deo mog bića. Hvala ti do neba!!!!!

Drugi komentar: “Izvini Bojana ali neslazem se stobom vezano za ovu temu. Kako možeš pričati takve gluposti Stvarno nisam naišla na goreg govornika da tako može pričati ko ti gluposti.Naravno da smo odgovorni za neke stvari ali neslazem se u svemu da samo jedna osoba može sve biti kriva u svemu. Ja mislim dati trebaš paziti sta pričaš.”

Kao što sam rekla oba su komentara došla istovremeno, na isti video. O njima sam i snimila video koji ću vam staviti na kraj, pa ga pogledajte ako vam nešto u tekstu koji upravo slijedi neće biti do kraja jasno.

Oba teksta govore o meni. I oba ne govore o meni. Sad sam vas vjerojatno zbunila, no objasniti ću ovo nakon što vam objasnim da tekstovi prije svega govore o trenutnim vibracijama osoba koje su ih napisale. Kad kažem “trenutnim”, to ne znači da su osobe i danas na istim vibracijama. Što mislite, kako se u svojoj koži osjeća prva osoba, a kako druga? Da li vam više podiže vibraciju prvi ili drugi komentar? Biste li radije bili u društvu prve ili druge osobe? Da li interpunkcije i način pisanja u tekstovima govore o stupnju nemira unutar osoba? Koja je osoba povezanija/mirnija sa sobom? Govore li ti komentari o dušama tih osoba ili o slojevima koji ih dijele od povezanosti sa dušom? I koji više? Što mislite, koja me osoba doista čula? Što mislite je li ona koja me nije čula doista manje čula? Ovdje vam odmah imam potrebu to objasniti. Čim u nekome probudimo “tijelo boli”, iako je tog trenutka u dubokom otporu prema nama, dobio je informaciju, nešto ga je probudilo i nakon nekog vremena će mu se sve složiti na pravo mjesto. Kad će doći taj trenutak, nije bitno, no čim je došlo do reakcije, sigurni smo da će jednog dana sigurno doći do spoznaje. Iz tog razloga je blagoslovljena reakcija te osobe, jer je ona početak njezinog puta prema njoj samoj, kako god ta reakcija trenutno izgledala.

Obzirom da su oba komentara ušla u moj život, onda mi sigurno služe. Sve što nam se događa u životu je u svrhu toga da nam posluži, da nešto iz toga naučimo, osvijestimo, dobijemo. Sve oko nas je DAR. Svaka situacija, svaka osoba, svaka emocija,… sve, ali baš sve, bez izuzetka, je dar. Dar je kad izgubimo posao, jednako kao i kad dobijemo posao svojih snova. Nema razlike u vrijednosti jednog i drugog dara, iako prvi u nama izaziva osjećaj straha, nemoći, ljutnje i svih ostalih emocija “niske” frekvencije, a drugi izaziva blaženstvo, uzbuđenost, ogromnu sreću, zahvalnost, moć, ponos, ljubav i ostale emocije “visoke” frekvencije. Jednaka im je vrijednost, između ostalog, što nam obje situacije govore gdje smo na stupnju našeg razvoja, gdje smo na putu prema sebi. Ako ih shvatimo samo kao informaciju, onda ćemo se toj informaciji, prije svega, zahvaliti, nakon čega ćemo se zapitati što možemo poduzeti u pogledu naše vibracije, ako nam se ne dopada njezina “visina”. Obje su situacije ogromna prilika i služe nam jednako. Znanjem da prva nije neprilika, nego jednako vrijedna prilika poput druge, mi mijenjamo realnost, lako i brzo. Ne određuje nas situacija u kojoj se nalazimo, nego naš stav prema toj situaciji.

Onaj tko na prvu situaciju reagira kao žrtva – dobiva još više vanjskih manifestacija toga da je žrtva. Onaj koji na prvu situaciju reagira sa zahvalnošću jer zna da mu to donosi nešto bolje, pokazuje da je gospodar svog života, što mu onda kroz vanjsku realnost donosi još više takvih emocija i situacija.

U sistemu ogledala, na primjeru npr. gubitka posla – ogledalo je naša reakcija na gubitak posla. Gubitak posla je samo medij koji nam služi da svrnemo pažnju na ogledalo i da se u njemu jasno vidimo. To nije ogledalo naše svjesnosti, nego ogledalo naše Nesvjesnosti. Ono čega smo svjesni, to već znamo i za to nam ogledalo ne treba. Npr. Ne treba mi ogledalo da znam da imam plave oči i plavu kosu. To znam. Zato ja to ogledalo zovem “Čarobno ogledalo ili Ogledalo do Duše“. U njemu se ogleda sve ono što stoji na putu između nas i naše duše. Ono služi samo tome da to što vidimo stavimo u zonu Svjesnog, gdje to imamo priliku i razriješiti. Drugim riječima, ogledalo nam služi da OSVIJESTIMO nešto čega nismo bili svjesni, a što nas je u životu blokiralo. Blokiralo nas je zato što toga nismo bili svjesni. Kad su se okolnosti u našem životu posložile tako da je došlo vrijeme da to osvijestimo, pojavila se situacija – ili medij – najčešće negativan – kojem je svrha da nas “pikne ili zaboli” u tolikoj mjeri da se prisjetimo da ono što boli nije i ne može biti dio naše unutarnje istine, nego naše unutarnje boli. Duša Unutarnja istina, odnosno Ljubav, a Ljubav je protočna, ne boli. Dakle, čim nas nešto boli, to je signal da se sjetimo da to nije naša unutarnja istina, da to nije naša duša, da to nismo MI kao duša, nego neki sloj nas koji smo prihvatili kao svoj nesvjesno ili bez razmišljanja. Duša je osjetila da smo spremni taj sloj otpustiti i zato nam je kreirala situaciju kroz koju to možemo učiniti.

Onaj tko to zna, tko vjeruje u ogledala, tko je informaciju o njima duboko utisnuo u sebe, taj će se brzo sjetiti “Ej, daj da se pogledam u čarobnom ogledalu i da vidim koji dio nemene je spreman za otpuštanje”. Onda se pogledate, vidite što vam ogledalo pokazuje, zahvalite se na tome i već ta zahvala otpušta veći dio vaše blokade. Ako znate kako blokadu do kraja otpustiti, otpustite. Ako ne znate, zamolite Anđele, Arhanđele ili Boga ili njegove predstavnike (avatare i svece) da vam pomognu da to što niste vi sa lakoćom otpustite i da vas vode lagano i na najbolji način za vas putem otpuštanja. Ne moramo sve sami. Bog nam je poslao pregršt pomagača da nam pomognu na našem putu. Međutim, kao i sa svime, dao nam je slobodnu volju i jedini način da aktiviramo pomagače je da ih se sjetimo i zamolimo za pomoć. Oni neće pomoći sami od sebe, osim u iznimnim situacijama kada nam je ugrožen život, jer poštuju princip slobodne volje.

Da se vratim na početno pitanje što navedeni komentari govore o meni. Ono na što se nalijepim govori o mom nesvjesnom sadržaju. To što je nesvjesno nisam JA, nego dio koji stoji na putu do mene. Kad kažem Ja – mislim na sebe kao Dušu. Ako me prvi komentar dovede u ponos ili uobraženost, to samo govori koji sloj stoji na putu prema Meni kao Duši. Ako me drugi komentar vodi u nelagodu, nervozu, potrebu da se branim ili objašnjavam, da se ljutim, to opet govori o mojim slojevima, a ne o meni kao duši.

O meni govori samo stupanj mog mira na oba komentara. Onoliko koliko sam u miru sa oba, toliko sam povezana sa svojom dušom. Ustvari, osim mira, broji se i osjećaj zahvalnosti i duboke unutarnje radosti.

Iz tog razloga, jednako sam zahvalna na oba komenatara, jer daju mi istu informaciju. Govore mi na kojem stupnju je trenutno moja vibracija i koje nesvjesne slojeve trebam osvijestiti i otpustiti da bih bila ono što oduvijek jesam – čista ljubav. Posebno me veseli što su oba u meni izazvala duboku unutarnju radost i zahvalnost i što su mi te situacije dane da vam kroz njih mogu objasniti sistem ogledala.

Da zaključim, ako do toga još niste došli sami – postoje 3 tipa ogledala. U prvom vidimo svoje Ne-svjesno i to je poziv da to otpustimo jer je za to došlo vrijeme. To su ogledala koja nas ljute i čine jako nemirnima i tjeraju nas da se branimo. U drugom vidimo koliko smo savladali prvu lekciju – jer duša poput učitelja provjerava kroz različite životne testove jesmo li savladali lekciju. Iz tog razloga drugo ogledalo služi samo tome da se učvrstite u tom novom osjećaju sebe koji je nastao iz otpuštanja nepotrebnog sloja. Drugo ogledalo je ono u kojem se preispitujemo i čudimo, jer ne možemo to nešto pronaći u sebi, a nije nam jasno zašto je onda ušlo poput ogledala u naš život. Treće ogledalo vam služi da spoznate čemu trebate podučiti druge ljude, jer ste vi tu temu apsolvirali, a znanje o njoj je neophodno svijetu. To je ogledalo u kojem vidite samo ljubav, mir i zahvalnost, bez obzira je li vas netko pohvalio ili pokušao uvrijediti ili vam spustiti vibraciju.

Nemojte poput kraljice u bajci o Snjeguljici uništiti ogledalo, jer ono je samo glasnik. Moj je savjet da postavite, ako već niste, jedno čarobno ogledalo u vaš dom, kojem je svrha svakodnevno vas podsjećati na to da je sve oko vas što vas okružuje, sve situacije koje privlačite u svoj život samo odgovor na pitanje – U kojoj ste mjeri povezani sa svojom dušom.

 

One thought on “Princip ogledala

  1. Marta napisao:

    ovo objashnenje sam pronashla u pravom trenutku, jer princip sam znala ali ne i kako funkcionishe. Hvala Vam!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)