BLOG, Ostali autori, Uncategorized

Poučna priča jedne moje prijateljice

U dogovoru sa jednom svojom dragom prijateljicom objavljujem njezin mail koji mi je poslala prije nešto više od godinu dana, a koji može svima poslužiti da razmisle o svojim postupcima i zakonu uzroka i posljedica:

” Prvi dan

Idem ujutro na posao, dobro raspoložena. Neobično za mene, ali odlučila sam ostaviti auto ispred zgrade i hodati do tramvajske stanice da udahnem malo zraka. Idući kroz naselje, ugledam jednog lika iz moje ogromne firme s kojim se znam samo sa ponekih visoko profiliranih sastanka. Pozdravljamo se po hodnicima i to je sve. Inače je srednji/viši management, uvijek desna ruka/zamjenik nekom glavnom šefu. Krenem ja prema njemu, a on glumi akutno sljepilo. Ja ne budi lijena, na glas, da me dobro čuje, “Dobro jutro kolega”. On odmah odgovori “Dobro jutro”. I otključava auto. Zna da radimo u istoj firmi i ne pada mu na pamet da me pita hoću li s njim možda zajedno do posla! Mislim si ja, koji si ti sebični egoista ( ne vozi mi se, ali znam da sam na njegovom mjestu da bih pitala kolegu “želite li sa mnom?”).

Dolazim u ured i pitam ekipu o njemu. Tada doznam da je tajnicu, ženu koja putuje vlakom iz udaljenog mjesta, svaki dan maltretirao zbog ranijeg odlaska od 10 min, iako bi ona odradila svojih 8 sati. Žena bi naime došla u 07 30 a odlazila u 15 50 kako bi stigla na vlak. Lik je pokrenuo prijavu u kadrovskoj protiv nje pa je ona morala odlaziti na vlak tek u 17 30 jer on nije imao razumijevanja.

Drugi dan

Dolazi moj šef ujutro sav zblesiran (jučer je čuo kako  rogoborim protiv spomenutog lika) i reče …he, he, “ne znam koji je tvoj utjecaj, ali na dotičnog si gospodina očito bacila magiju” i smiješka se pritom. Taj je “kolega” trebao dobiti premještaj u jednu vrlo zanimljivu poslovnicu u inozemstvu, a onda su ga jučer, samo tako, ničim izazvani, premjestili tamo gdje ne bi nitko rado volio otići. Ukratko, uvalili su mu.

Naravoučenje: Trebao je samo pogledati oko sebe i ne misliti isključivo i egoistično samo na sebe. Svemir mu je pružao dovoljno prilika, međutim niti jednu nije iskoristio. Zadnja je bila jučerašnje jutro, jer život nikad ne odustaje od nas, uvijek nam da barem još jednu priliku prije nego nas “kazni”. Kako je sve to moćno. Karma stvarno nije kazna, nego doista zakon uzroka i posljedica.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)