BLOG, Ostali autori

Podsjetnik na savršenstvo

Gary Zukav je odlično opisao savršenstvo i što nas od njega odvaja pa uživajte i vi u kontemplaciji na njegove slijedeće riječi:
“Vidjevši nešto što osjećate da nije savršeno, nešto zbog čega bi obično bili ljutiti na same sebe, kao što je okolnost u kojoj ste ključ od automobila nepažnjom ostavili u automobilu ili što ste izgubili novčanik, zastanite i obratite pažnju na ono što osjećate i gdje to osjećate u vašem energetskom sustavu.
Tada recite: Tako mi je drago što sam ovo savršeno napravio/la.
Kada netko, vama posebno blizak, učini nešto što obično drsko osuđujete kao nesavršeno, obratite pažnju na tjelesne osjete i gdje su smješteni u vašem energetskom sustavu. U isto si vrijeme recite: Tako mi je drago da su preda mnom ove savršene okolnosti, osobe kako bi me podučile o meni samoj/samom.

Sila koja stvara vaše okolnosti nije slučajna. Vi ste ta sila, stvarate neprestano i savršeno. Bilo da svoje odluke donosite svjesno ili ne, vi stvarate okolnosti i iskustva. Okolnosti koje stvarate savršene su jer uvijek odražavaju vaš izbor, vašu odluku. Svaka vam okolnost pruža priliku stvoriti odnos između nje i odluke koja ju je stvorila, odluke koju ste sami donijeli.

Savršenost je posvuda: u stvaranju vaših okolnosti, u njima samima i u mogućnostima uvida koje vam te okolnosti pružaju. Savršenost je vaš život i sve što je dio njega. Ona je u životima drugih ljudi i svemu što je u njima. Savršenost je iskustvo koje nikada ne prestaje i koje vam svakog trenutka omogućuje shvatiti odnos između onoga što ste izabrali i onoga što proživljavate. Savršenost je suosjećanje i mudrost koja vas neprestano gura prema široj svijesti i slobodi.

Težnja k savršenstvu, zanemarivanje je onoga što već je savršeno. To je bijeg od moći sadašnjeg trenutka i strah od osjećanja tog trenutka. Težnja k savršenstvu je umna vježba koja vašu pažnju odvlači od osjećaja i onemogućava istraživanje vaše stvaralačke moći. Težnja k savršenstvu je izbjegavanje vaših odgovornosti, neprestana izgradnja kule u pijesku prije plime. Svaki put kad se kula sruši, dobijete hitnu potrebu sagraditi drugu. Nije važna ni kula niti plima. Važna je neprestana izgradnja. To je iskustvo težnje za savršenošću. “

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)