BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Kako otpustiti emocije ili misli

Mnogi kažu “moraš otpustiti emocije”, no vjerujem da se mnogima ježi koža na tijelu kada to čuju, iz jednostavnog razloga što nemaju pojma ni kako detektirati emocije, a još manje kako ih otpustiti. To često, a posebno onima koji su na početku duhovnog puta, zvuči poput SF. No, za utjehu, otpustiti je u duhovnom jeziku terminologija, kao što je i CEO u poslovnom. Unutar riječi otpustiti, nalazi se riječ PUSTITI. To je ustvari Puštanje.

Hm, sada se pitate vjerojatno, a kako mogu pustiti nešto što ni ne prepoznajem jasno, a kamoli nešto nad čime nemam utjecaj?! Nemojte se obeshrabiti, nije teško naučiti kako prepoznati jasnu emociju.

Svi znate kada ste ljuti, to nije teško. No, kada bi vas netko pitao da definirate i smjestite ljutnju, možda bi se zbunili. Nemojte, jer i to je jednostavno. Sve možemo definirati, pa i emocije. Potrebno je samo zastati i osvijestiti svoje tijelo na trenutak. U tom trenutku se zapitajte – gdje u tijelu najviše osjećam svoju emociju, npr. ljutnju. Znati ćete točno gdje je ako imate fokus na tijelu. Često je u solarnom pleksusu (trbuhu za one koji ne znaju što je solarni pleksus), no može biti u bilo kojem dijelu tijela. Čim se pitate gdje je u tijelu, tijelo će vam jasno pokazati gdje je.

Kada znate gdje je nešto, onda to nije teško definirati. Naprosto se zapitate pitanja poput: koje je boje moja emocija, koje je veličine, od kojeg je materijala napravljena, koliko je teška, koliko je stara,… i dobiti ćete vrlo jasnu definiciju svoje emocije. Dalje je jednostavno, jer sve što možemo definirati i osjetiti, možemo i otpustiti.

No, više o tome poslušajte u ovom kratkom videu.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)