BLOG, Uncategorized

Osho očitanje za drugo postavljeno pitanje

Odgovaram na pitanje jer osjećam nestrpljenje pitaoca:

Da li je došlo vrijeme da se upustim u avanturu samostalnog “poslovanja” ili da još pričekam?

Već i pitanje govori kako se osjećate, a karta koja ga opisuje je ptica u krletci koja je otvorena. Ptica zna da je krletka otvorena i da je vrijeme da krene, no još malo čeka u oazi svoje sigurnosti i svog zatvora. Ptica je dugo smatrala da je zatvor sigurnost, sada se treba naviknuti na slobodu, prostransto i nesputan let koji ju čeka. Ona zna da treba preuzeti odgovornost za sebe, pa se pomalo plaši, neodlučna je, iako zna da će vrlo brzo poletjeti. Rekla bih da trenutno kupujete vrijeme, ali da sigurno znate da ćete krenuti, da to više uopće nije pitanje, nego samo pitanje zbog potvrde. I iako vam ne treba vanjska potvrda, tražite ju samo zbog toga kako bi njome još dodatno ojačali svoja krila, jer dosada niste imali priliku samostalno letiti pa se pitati kako to izgleda. Ne bojte se, pticama je prirodno letjeti, dovoljno je samo da rašire krila, a sve ostalo čini priroda i instinkt.

Trenutno činite neke kompromise, kojih čak možda niste niti svjesni, a koji idu prema kompromitiranju, jer se vi sa njima ne osjećate dobro. Zapitajte se gdje i na koji način izdajete sebe i svoja uvjerenja, a taj će vam proces samospoznaje pomoći da u sebi integrirate su potrebnu snagu, kreativnost, vjeru, odgovornost i moć koja vam je potrebna da pokrene svoj vlastiti posao, tj. da se odlučite zakoračiti u njega, jer on je spreman, samo čeka vašu odluku.

Na putu prema novom poslu trebate se osloboditi osjećaja da ste outsider, da idete u nešto za što niste dovoljno školovani ili nemate možda dovoljno znanja ili iskustva. To je samo vaš unutarnji osjećaj, a ne i realnost, jer imate sva potrebna znanja i unutarnje kvalifikacije koje će vam široko otvoriti vrata i omogućiti vam da se realizirate u onome što želite raditi.

I ne samo da ćete se realizirati, nego ćete radeći taj posao procvjetati kao osoba, a time što radite ćete pomoći i drugima da procvjetaju. Naprosto ćete širiti svoju radost i unutrašnje bogatstvo na druge koji će kroz to jednakim žarom promijeniti svoje okolnosti života i sebe same.

 Puno uspjeha.

Bojana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)