BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Nepravda ne postoji

Jeste li ikada pomislili da nepravda zapravo uopće ne postoji? Ljude nije lako uvjeriti u to da je svijet koji doživljavaju samo odraz njihova vlastitog stajališta. Znate one ljude koji kažu “Ja bih bio ljubazan prema drugima kad bi oni bili ljubazni prema meni!!” Je li vam ta rečenica u redu ili vam je odmah čim je pročitate jasno zašto čovjek ima problema u međuljudskim odnosima? Čovjek koji se loše odnosi prema drugima biti će pravi magnet za neugodna iskustva. Ta iskustva još jačaju njegov negativni odnos jer potvrđuju njegova očekivanja.

Ako želimo da svijet bude pravedan, moramo najprije mi biti pravedni. Je li nepravda doista nepravda ili samo odgovor na nešto što smo nekada davno ili nedavno učinili, pomislili, izrekli – o sebi ili drugima? Ako je ona odraz onoga što smo nekada “posijali”, onda to ne možemo zvati nepravdom, nego harmonijom, ravnotežom, prirodnim zakonom, pravdom ili kako već želite. Nepravda je samo u našim glavama, u stvarnosti ne postoji.

Ok, možemo reći da smo se uvijek ponašali primjereno, a drugi su nepravedni prema nama. Pretpostavimo da je to doista istina. Što onda opravdava tzv. nepravdu? Odgovor je u prošlim životima ili karmi. Duša ne umire, ona je vječna i putuje kroz različita iskustva. Možete li tvrditi da poznajete sva iskustva svoje duše, sve svoje živote? Otkuda onda možete tvrditi da je nešto nepravedno, da to niste zaslužili, … i sl. ?

Život je uvijek harmoničan i sve što živi, živi u harmoniji. Čak i kada narušimo  harmoniju, i to je harmonično, odnosno služi harmoniji. Sve funkcionira na način ravnoteže pa kao što ne postoji tama, jer ona je samo nedostatak svjetla, tako ne postoji ni nepravda, jer ona je samo nesvjesnost o pravdi.

Više o tome pogledajte u kratkom videu koji sam vam danas snimila inspirirana temom (ne)pravde.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)