BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Mobing i kako se nositi sa njime

Svi vi koji ćete pročitati ovaj tekst ste vjerojatno jednom bili ili sada jeste žrtva neke vrste mobinga. Postoje razne vrste mobinga, od aktivnog do pasivnog, fizičkog ili psihičkog,… i svaki je grozan, jer nas ugrožava i oduzima dostojanstvo.

No, ovdje neću pisati i govoriti o grozotama mobinga, jer ne želim da nam fokus bude na njemu, već na rješenju. Nema borbe protiv mobinga, jer koliko god se borili protiv njega, nećemo uspjeti, sve dok nam je fokus na mobingu. Rješenje je skrenuti fokus tamo gdje prebiva zahvalnost i ljubav.

Pitate se kako je moguće skrenuti pozornost na ljubav? Ja vas pitam, kako nije moguće, kad je ljubav jedino od čega smo svi mi u svojoj suštini sazdani!!! Trebamo se samo prisjetiti da smo mi ljubav i da smo mobingirani zato što smo to zaboravili. Privlačimo na sebe negativno samo kada nismo svjesni da smo unutar sebe moćni, predivni kreatori. Samo kad se unutar sebe osjećamo nemoćno, bijedno, ustrašeno, izgubljeno, jadno, uznemireno, ugroženo, …. izvan sebe privlačimo okolnosti i osobe koje nam to kroz svoju grubost i pokazuju. Drugim riječima, te osobe koje nas ugrožavaju su samo i jedino pokazatelj koji nam govori što nosimo u sebi – osjećaj žrtve. Oni imaju nepogrešiv “njuh” za vibraciju žrtve i samo se na takvu vibraciju okomljavaju. Nikada neće biti mobingirana osoba koja se osjeća moćnom i vrijednom, koja osjeća da ima izbor i mogućnost, da je kreator. Osobe koje vrše mobing ga vrše zato što se jedino tako osjećaju moćnima, a to znači da se, isto kao i žrtva, u svojoj unutrašnjosti osjećaju ustrašenima i nedostaje im onaj jedini pravi osjećaj moći pa ga moraju sticati izvana ugrožavajući i maltetirajući druge.

Ustvari, razlike između agresora i žrtve nema, jer se oboje unutar sebe osjećaju uplašeno i nemoćno, jedino što to agresor pokazuje kroz osjećaj nadmoći nad drugima, a žrtva kroz osjećaj jada zbog ugrožavanja.

Oboje to čine, svatko na svoj način, samo zato što nisu svjesni da su u svojoj suštini moćni i da su kreatori.

Jedino što možete učiniti da se oslobodite mobinga je da osjetite ljubav i zahvalnost unutar sebe na svemu što već imate i živite pozitivno. Skrenite fokus sa negativnog na pozitivno. Zahvaljujte na tome da imate ruke i noge i možete hodati, da imate kući frižider, štednjak (nemajte pojma koliko ljudi na svijetu to što uzimamo zdravo za gotovo – nema), da imate odlične prijatelje, žive roditelje, … Vibracija zahvalnosti vas izdiže iz vibracije žrtve i budi u vama osjećaj da možete kreirati i stvoriti povoljne okolnosti svog života na svim poljima, pa i tamo gdje ste mobingirani. U skladu sa time će se i vanjske okolnosti promijeniti.

Više o svemu vam govorim i u filmiću od 7 minuta pa vam od srca preporučam da ga pogledate i da ga proslijedite dalje onima kojima smatrate da je potreban.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)