Ostali autori

Misli koje liječe

Listajući stare tekstove u kompu, naišla sam na jedan nepoznatog autora, ali vrlo lijep, koji vrijedi podijeliti jer je koristan i motivirajući:

Vježbajte strpljivost

Sve na svijetu događa se s razlogom. Što se treba dogoditi, dobro je. Pronalazeći dobrobiti u svemu, razvijamo strpljenje. Ne treba analizirati previše. Umjesto burnih reakcija ponekad je dobro pokušati pronaći rješenje, prihvatiti situaciju sa smiješkom. To će nas osloboditi svih briga.

Nastavljajte dijeliti radost

Budite nesebični. Potpuno se odrecite ograničenja koja donose «ja» i «moje». Odrecite se navike bivanja impresioniranima posebnostima drugih – njihovim vrlinama, vještinama ili talentima. Umjesto toga dobro je znati cijeniti druge. Ne postajte obeshrabreni gledajući vlastite slabosti, kao ni tuđe, također. Ne budite arogantni. Vidjet ćete kako je lagano ostati radostan i dijeliti radost sa drugima.

Budite blaženo zadovoljni

Zadovoljstvo je najveća vrlina od svih. Kada dopustite da misli poput «Ja želim ovo,… Trebam ono…» izrone, tada je nemoguće ostati neprekidno radostan. Ispunite sebe Božjim blagom i koristite sve, uključujući i vaše misli, na vrijedan način. Umjesto uspoređivanja sebe sa drugima, cijenite svoju vlastitu sreću, i počet ćete doživljavati blaženstvo u svom životu.

Budite lagani i jednostavni

Slamajući naviku šefovanja i ljubomore, ljutnja će vas prestati mučiti. Postat ćete lagani. Kada primijetite da drugi nisu sposobni nešto ispravno učiniti, ne gledajte problem u tome. Učinite to laganim i ponudite svoju pomoć ili to obavite sami. Ovo je način da sačuvate svoj mir i ne poremetite harmoniju u odnosima. Za sve u svom životu nastojte pronaći vremena. Započnite dan u tišini, u tihoj meditaciji. Promatrajte kako tada sve teče prirodno. Inspirirajte druge također.

Budite iskreni i čestiti

Nikada ne oklijevajte govoriti istinu. Oslobodite se tjeskobe i straha. Dok govorite istinu, činite to s poniznošću i ostajte ljubazni. Ništa ne činite pod pritiskom, ni frustracijom. Uvidite svoje vlastite pogreške brzo i iskreno te pazite da ih ne ponavljate. Ovako ćete izbjeći negativne radnje koje vam samo donose patnju.

Ostajte mirni, privlačni i lijepi iznutra

Mirna osoba je lagana i vedra. Vi doživljavate mir kroz snagu koncentracije i snagu tišine. Kada razvijete praksu bivanja u tišini iznutra i ne mislite previše, tada pronalazite prostor za Boga. Vaše se srce otvara kada osjeti toplinu Božje ljubavi. Tada ste sposobni dijeliti miomiris i ljepotu Njegove ljubavi sa svijetom.

Govorite iz srca

Govorite sebi i Bogu iz srca. Nemojte samo činiti pritužbe i zahtjeve. Neka vaš intelekt bude miran, odvojen od privlačnosti tijela i tjelesnih veza. Smatrajte sebe netvarnom dušom i usredotočite se na Boga, Svevišnjeg. On će vas čuti kada mu govorite iz srca. Potom odgovor će stići k vama direktno iz Njegovog srca.

Ostanite pod baldahinom zaštite

Imajte izvorno poštovanje za svako biće i vidjet ćete kako vam takvi čisti osjećaji pomažu održati vlastito samopoštovanje. Prijanjajući uz pogreške drugih, dopuštajući osjećajima mržnje da iznova izranjaju, sebe lišavamo doživljaja ljubavi, poštovanja i jedinstva. Čak i ako vam neko učini štetu, ostanite čestiti i održavajte čiste osjećaje i vidjet ćete baldahin Božje zaštite kako vas štiti.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)