BLOG, Ostali autori

Kotač života

Kotač života je najkraći osobni test koji koriste mnogi psiholozi i life coach treneri, a genijalan je alat za brzi vizualni prikaz kako vam ide u 8 najvažnijih aspekata života.

Test traje oko 1 minutu, a vizualno će vam pokazati koliko glatko ide vaš kotač života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu trebate više raditi u životu.

Život svakog čovjeka sastoji od 8 najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), osobni razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, obitelj), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvaliteta života i okoliš), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Isprintajte nižu sliku. Ocijenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mjesec, 6 mjeseci, godina,…) na skali od 1 do 10.
Nakon toga spojite točke (ocjene) linijom po kotaču života i pogledajte koji oblik ste dobili.
Jeli to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?
Dakle, dobit ćete vizualno svoj osobni “kotač života”, a zajedno s njim i razumijevanje na što trebate pokloniti više pažnje. Očito, teži se dobiti što pravilniji i veći krug.

wheel-of-life1

2 thoughts on “Kotač života

  1. Vesna napisao:

    Divno upravo pun pogodak hvala vam

  2. tesoro napisao:

    zelim da uzivam sa nama. ovo sve je nestvarno dobro posto sam totalno u zabludi. srecom sam pronasla vas u osobnom svemiru, nadam se. hvala i dobra ti sreca tesoro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)