BLOG, MOJI TEKSTOVI, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Još jedna tehnika za osobni razvoj

U svijetu postoji velik broj tehnika koje nam pomažu u osobnom razvoju. Nema loše, niti najbolje. Sve su dobre, no ne odgovaraju svima sve. Smisao tehnika je da nam pomognu da budemo dobro sa sobom, da spoznajemo sebe, osviještavamo svoje obrasce, da jednostavnije plovimo kroz život, rastemo u duhu,… Konačni smisao tehnika je u tome da nas dovedu do nivoa u kojem će nam prestati trebati. Naime, sve što nam je potrebno za ispunjen i sretan život već imamo u sebi, od samog rođenja. Kako smo to kroz život izgubili, tehnike nam pomažu da se tog znanja prisjetimo, da mu povjerujemo i da mu dozvolimo da nas ono vodi kroz život. Dok to ne naučimo, živjele tehnike!

Ova tehnika mi se “spustila” u svijest spontano, kao što mi i inače sve, za mene velike, stvari, dolaze. Vrlo je jednostavna i čak ne ne bih zvala tehnikom, jer ništa posebno ne radimo, nego se samo promatramo. Dala sam joj ime “Zamisli da te netko tebi važan posmatra”. Najvažniji je Bog, Kreator, Izvor, ali neki se još uvijek jako boje Boga i njegove kazne. Nekome on i nije najvažniji. Kako god, možemo zamisliti bilo koga, nama važnog. Možemo zamisliti i za svako promatranje drugu osobu, ovisno o tome na što više želimo obratiti pozornost. Bitno je da odabrana osoba bude osoba do čijeg nam je mišljenja stalo, koju poštujemo i kojoj vjerujemo. Kad odaberete osobu, proces počinje. Sigurno djeluje, posebno ako smo spremni vidjeti istinu svog života. Djeluje još više, ako smo je spremni i promijeniti, ukoliko nam se ne dopada.

Pokušajte, ne boli i nije teško, a donosi osvještavanje i promjenu obrazaca, ponašanja, reakcija, akcija, mišljenja, … pa i života. I nemojte je učiniti samo jednom, samo jednog dana, nego s vremena na vrijeme, da se ne uspavate. Bolje rečeno, da živite svjesno i da se jasnije vidite očima ljubavi.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)