BLOG, MOJI TEKSTOVI

Iskustva osoba koje su integrirale praiskonske kodove

A.N.

U životu sam probala i radila s dosta tehnika. Radila sam na sebi ali i s drugima. Svaka tehnika je odradila svoje, neka dublje, neka šire. Događaji oko mene, tih dana u svibnju su pokazali da tapkam pred zidom, u mraku. I onda sam se pustila Bojani u ruke. Mislilila sam si, Bojani beskrajno vjerujem, a ovo je još samo jedna tehnika ..

Sve je trajalo 20-ak minuta. Teško je i meni povjerovati da se u manje od pola sata mogu napraviti toliko snažne stvari za naš um, emocije i dušu. Ali jesu. Bez zadiranja u sadržaj, Bojana je majstorski pogodila  srž problema, posjekla njegovo korijenje i samo  rekla “To je to”. “Dooobro”…rekoh pomalo nesigurno, “let it be”…

Danas je prošlo 3 mjeseca od njene “intervencije”  Peat kodovima. Meni se život jako promijenio od tada. Riješila sam se tereta i polako su mi počela rasti krila. Gledam bez naočala koje sam nosila od rođenja i vidim svijet na drugi način. I mene vide drugačiju. Jer promijene su korijenske, uzročne. Kad bi ljudi samo znali kako lako mogu mijenjati svoj život – sve bi bilo ljepše.

Moj racionalni um znanstvenika, psihologa, imao je potrebu sebi objasniti što se to dogodilo da je tako jednostavna tehnika toliko moćna. I onda sam shvatila da su neurološke zakonitosti funkcioniranja mozga upotrebljene da ujedine svjesni i nesvjesni um u razgradnji rane traume koja kasnije definira život osobe. I  tada trauma nestaje a formiraju se zdravi obrasci. Samo tako….Jednostavno i lako.  Bez seciranja osobe, bez da se ulazi u detalje osobnog života. Predivno!

R.A.

Nakon integracije kodova, život mi se promijenio u smislu lakšeg prihvaćanja sebe i svojih “nedostataka”, odnosno svijest o tome da nije nužno da budem savršena po nečijim tuđim mjerilima.

Zapravo ne znam to jasnije izraziti,  ali živim daleko opuštenije i sretnije, svakodnevni problemi nisu bitno drugačiji niti manji, ali moj odnos prema njima je, i to mi donosi mir.

Promjenu nisam primjetila preko noći ali kad se osvrnem, sve vodi ka onom popodnevu kod tebe i sigurna sam, mada ne znam objasniti, da se baš tada desio klik i korak ka promjenama.

S.E.

Iako se ništa značajno nije promijenilo, osjećam da se bolje slažem sa svojom okolinom, pogotovo sa djetetom i mužem. Iako smo se i prije dobro slagali, osjećam da imam više ljubavi, volje, snage i strpljenja u odnosu sa djetetom, dok sa mužem ponekad ispada kao da mislimo isto i razumijemo se bez potrebe izreći što ovaj drugi želi.

G.R.

Kada se pojavi neki problem, najčešće u odnosu s nekom osobom,  negativni osjećaj koji imam prema toj osobi ‘navinem’ do kraja, sve dok se ne raspline. Zbilja djeluje :)))
Još osjećam da sam daleko od Bojanine lakoće življenja, još me vuče natrag u stare obrasce, ali dobro je što mi za korak naprijed treba sve manje vremena i što više nisam nesvjesna svojih sadržaja.  To je velik uspjeh za mene.

I.R.

Definitivno izlazim iz svog “moda” djelovanja gdje se BOJIM Boga u kojeg istinski vjerujem i počinjem VJEROVATI da on voli mene, još i više nego ja volim Njega…To je Proces, jer strahovi ne nestaju preko noći, ali trudim se i ŽELIM VJEROVATI da je On Bog ljubavi a ne straha…U tom smislu vidim promjenu nakon kodova u načinu na koji molim i kako osluškujem svoje srce i Njegov glas…

Još uvijek učim prepoznati …kad je glas kojeg čujem Njegov, a kad iz mene progovaraju moji strahovi, moj Ego.

Otkrivanje kodova još me više približilo Bogu u kojeg vjerujem, ali i u smislu da On je (za mene) JEDINI Put, Istina i Život koji me zanimaju…i kako si mi ti jednom rekla, da meni ne treba Bojana, ni Jyotish, ni konstelacije, ni xy…da su svi odgovori u Meni…mislim da učim da je glas kojeg trebam slušati, a koji dolazi iz mene, Njegov glas jer On živi u mom srcu…

S.J.

Osjetila sam potrebu samo da ti se kratko javim i još jednom zahvalim za iskustvo koje .. sam nedavno iskusila integrirajući kodove 🙂

Iako se većinu vremena osjećam zbunjeno, osjećam također kako se negdje duboko, duboko u meni dogodila neka tektonska promjena .. ne mogu to bolje opisati nego, ja se uistinu osjećam “integriranije” – stvarno ne mogu naći bolji izraz 🙂

Meni osobno to jako puno znači, jer je moj život dosada bio obilježen snažnim preplavljivanjem tuđih energija kojima se nisam znala/imala snage othrvati, konstantnom rasrganošću da postignem taj odvojeni trenutak, tu svijest i bistrinu o životu kakav JA želim živjeti..te ne kraju i opuštenost za živjeti ga.

Ako tome pridodam i sustav vrijednosti okoline kao moje prevladavajuće mjerilo vrijednosti, jasno je kakav utjecaj na mene ima konačno osjetiti povjerenje u sebe, svoju dovoljnost i “dopuštenje” same sebe da imam pravo i dužnost  prema sebi kreirati svoj život onako kako želim i osjećam.

Još uvijek sam klimava, kao bambi, ali nema veze 🙂

Osjećam kako je neki temelj postavljen.

S.C.

Dosta situacija u životu sam odigrala prema sljedećem obrascu da ako

pobjegnem iz određene  situacije, veze i sl. da će me to osloboditi/spasiti od nezadovoljstva i patnje, jer sam imala podsvjesno krivo ukorijenjeno uvjerenje da je bijeg rješenje za dređene probleme i da ću ako/kad pobjegnem biti slobodna i sretna.

Npr. ako pobjegnem iz lošeg odnosa ili ako pobjegnem s posla kojeg ne

volim i sl. da je to najbolje ekspresno riješenje za moje probleme:).

Međutim, na kodovima sam osvijestila taj svoj polaritet (bijeg/sloboda) i nakon toga nekako lakše živim i prihvaćam situacije koje mi život nosi, nemam više taj poriv da kad se nađem u nekoj teškoj situaciji da pobjegnem, već imam želju istražiti i druge mogućnosti i dati priliku životu da se razvije kako i do kada treba, bez obzira koliko situacije bile teške.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lJYzhNM_QLc&feature=share&list=PLUKDf5UKQtxIwbEBi7XsvsblEI0h5KxK3]

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)