BLOG, Ostali autori, Uncategorized

Drugi duhovni zakon – Zakon davanja

Taj bi se zakon također mogao zvati i „Zakonom davanja i primanja“ jer svemir djeluje putem DINAMIČNE razmjene. Ništa nije STATIČNO. Kad krv prestane teći, počinje se zgrušavati. Zbog toga trebamo davati i primati da bismo u svom životu održali kružni tijek obilja. Riječ obilje znači „prelijevati se“ – engl. affluere = utjecati u.

Svaki odnos predstavlja davanje i primanje.  Davanje začinje primanje, primanje začinje davanje. Zapravo davanje = primanje jer su davanje i primanje različiti vidovi tijeka energije u svemiru. Ako zaustavimo tijek jednog ili drugog, ometamo inteligenciju prirode.

Sve što ima neku vrijednost, davanjem se umnožava. Ono što se ne umnoži davanjem, nije vrijedno niti davanja niti primanja. Ako dajete nevoljko, iza takvog davanja nema energije i tada se taj dar neće povećati.

Najvažnija je NAMJERA iza davanja i primanja, a ona uvijek treba biti STVARANJE SREĆE za onog koji daruje i prima. Sreća podržava i održava život pa tako stvara dobitak.

Vježbanje Zakona davanja je jednostavno: ako želite radost, obradujte druge; ako želite ljubav, naučite je davati; ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da postanu bogati. Najlakši način da dobijete ono što želite je da pomognete drugima dobiti ono što oni žele.Čak i misao o davanju, misao o blagoslovu ili jednostavna molitva ima moć utjecaja na druge.

Najbolji način aktiviranja Zakona davanja je odluka da ćete, kad god nekog susretnete, nešto dati. Nije potrebno da to bude materijalno; to bi mogao biti cvijet, kompliment, molitva, brižljivost, pažnja, suosjećanje, prihvaćanje, ljubav,…

Odlučite da dajete kuda god išli, koga god vidjeli. Što više dajete, imati ćete više povjerenja u čudesan učinak ovog zakona. Što ćete više primati, rasti će vaša sposobnost davanja.

Naša prava narav je narav obilja i bogatstva. Bogati smo po prirodi jer priroda podržava svaku potrebu i želju. Ne nedostaje nam ništa jer je naša osnovna narav, narav čiste potencijalnosti i beskonačnih mogućnosti.

Aktivirati ćete Zakon davanja obvezujući se na slijedeće korake tijekom narednih 7 dana:

  1. Kuda god išao, koga god susreo, ponijet ću dar. Darovi nisu nužno materijalni.
  2. Danas ću sa zahvalnošću primiti sve darove koje će mi život pružiti. Primit ću darove prirode od sunčevog sjaja, proljetnog pljuska ili ptičjeg pjeva. Biti ću otvoren primanju od drugih ljudi, bilo da je to u vidu materijalnog dara, novca, komplimenta, usluge, molitve,…
  3. Obvezat ću se da održim kruženje bogatstva kroz svoj život dajući i primajući najdragocjenije darove života – darove brižljivosti, suosjećanja, prihvaćanja i ljubavi. Svaki put kad nekog sretnem tiho ću mu poželjeti sreću, radost i smijeh.

Danas je majčin dan. Jeste li osjetili zahvalnost prema svojim majkama? Jeste li im to na bilo koji način pokazali? Čak i ako nisu žive, možete im zapaliti svječicu i poslati im ljubav. Njihove duše to sigurno osjećaju. Davanje je vezano sa ženskim aspektom. Nije li divno da je pisanje o ovom zakonu došlo na red upravo danas, na majčin dan? To je simbolika života, potvrda da zakon djeluje za sve one koji ga se pridržavaju i u njega vjeruju.

Želim vam puno davanja iz srca tijekom čitavog tjedna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)