BLOG, ZANIMLJIVI VIDEO MATERIJALI

Brain gym

Volim podijeliti ono što smatram korisnim i što i sama činim u svom životu, kako bih pomogla ljudima unaprijediti kvalitetu njihovog života.

Nedavno sam saznala za metodu Brain Gym i da ne znam da uvijek postoji pravo vrijeme, bilo bi mi jako žao što za nju nisam čula daleko ranije. Radi se o 26 jednostavnih vježbi kojima se jako stimulira mozak, te se kroz njih pomažu riješiti mnogi problemi u ponašanju, navikama, problemi sa koncentracijom, učenjem, motorikom, govorom, ADHD, disleksijom,… ali ne samo to, to je metoda kojom se maksimizira potencijal našeg mozga i kroz koju sa lakoćom učimo i usvajamo nova znanja.

Moja srednja djevojčica je imala značajnih motoričkih problema i vježbali smo sa timom stručnjaka do njezine treće godine. Tada nismo znali za brain gym, ali smo neke vježbe primjenjivali i iz njega. Doista smatram da je vježba, radna, funkcionalna, senzorička i logopedska terapija od moje curke učinila jedno školsko čudo, jer ona sa lakoćom savladava svo gradivo, njemački je savladala kompletno u manje od 6 mjeseci kao materinji, ima kliker za matematiku, a socijalno je potpuno empatična, ima britku logiku i općenito je nadarena za puno stvari. Dobila je početni start u život koji nema cijene.

Sa brain gymom možemo raditi sa djecom, ali i za nas odrasle je vrlo značajan, pa predlažem da ga radite svakodnevno, neku od vježbi koja vam se čini da vam je najpotrebnija ili vježbe ovisno o potrebi. Npr. trebate držati predavanje i potrebna vam je koncentracija i smanjenje treme,… vrlo jednostavno, 5 min brain gyima i spremni ste za vrhunsku prezentaciju.

Za kraj čisto kao motivaciju dijelim sa vama naše prvo iskustvo brain gyma. Curka je došla nervozna iz škole i samo bi se svađala. Predložila sam joj da napravimo 4 osnovne vježbe, što je naravno prvo odbila, jer što će ona raditi glupe vježbe. Bila sam uporna i nakon 4 minute laganih vježbi desilo se čudo, raspoloženje joj se promijenilo, sjedila je do navečer sa nama u dnevnoj sobi, igrala se sa bebom i raspoloženo se smijala i pričala sa nama. Čisti preokret. Ja sam bila malo slabije sreće, jer očito imam neke spojeve u mozgu krivo posložene, obzirom da mi se nakon 2. vježbe zavrtilo u glavi i postalo mi je mučno i mučnina nije prestala satima. Obzirom da znam da imam motorički problem sa rukama jer mi često ispadaju stvari iz ruku, očito je micanje očima lijevo desno učinilo da mi se neki spojevi počnu preslagivati. Nakon toga mi više ništa nije danima ispalo iz ruke, a drugi dan kada sam ponavljala vježbu, mučnine više nije bilo.

Evo linka, a ima još još puno na youtube pa prosudite sami. Bilo bi dobro da nabavite knjigu Brain Gym Paul E.Dennisonn i Gail E. Denison, jer u njoj sve piše detaljno, izdavač je Alfa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)