BLOG, MOJI TEKSTOVI, Uncategorized

BLAGOSLOVLJENA GEA

Upravo sam čula na radiju da je danas dan planete zemlje. Gea. Neki dan sam čitala predivne tekstove moje drage Dee na njezinim elementima gdje je pisala o Gei i koliko ju je bitno iscjeljivati, posebno njezine vode koje nose emocionalne zapise. I nije samo da su joj tekstovi kao i uvijek odlični, nego sam nekoliko dana prije toga dobila predivno theta očitanje od jedne divne theta praktičarke, koja mi je rekla da je dobila poruku da trebam iscjeljivati rijeku Bojanu i Jadransko more. Nisam nikada iscjeljivala vode, a i ne smatram da su riječi poruke smisao, nego tražim u njima simboličko značenje, te sam si u skladu sa time protumačila da vjerojatno trebam iscjeljivati svoje emocije. No, danas čujem da je dan planete zemlje, a i na današnjoj poruci na mom anđeoskom kalendaru je slika žene koja zlatnom zdjelicom grabi vodu. Poruka kalendara za današnji dan je: „Ono što ste postavili sa jasnom namjerom je ono čemu vas vodi životni tijek, to je ono što ćete privući u svoj život.“

Hm, razmišljam što sam postavila sa jasnom namjerom i što je ono što privlačim u svoj život. Što mi se desilo u proteklih tjedan dana? Puno divnih stvari, puno simbolike, puno radosti i puno ljubavi.

Recimo danas. Kava i razgovor sa dragim u krevetu, dolazak moje djevojčice u naš krevet i njezino radosno vrištanje i osmijeh na licu. To se ničim ne da kupiti.

Morala sam obaviti nešto na poreznoj upravi i usput nabrzaka navratih do tržnice po obožavane rotkvice. Tamo naletim na jednu divnu ženu koju nisam vidjela mjesecima, a nedavno sam je poželjela vidjeti. Prije 2 godine sam joj radila reiki na skijanju jer je imala problema sa sinusima. Tu noć je proplakala, a plakala je i čitav idući dan. Nisu je mučili sinusi, nego tuga, a bilo je potrebno samo malo reikija da bi tu tugu izbacila iz sebe, da bi olakšala svojim sinusima. Danas čim me vidjela oči su joj se napunile suzama. Osjetila sam da ponovno treba izbaciti dio svoje tuge i pokazala joj vježbu disanja kojom se to lagano radi. Trebala sam biti na toj tržnici, upravo u to vrijeme i trebala sam neplanirano otići do porezne uprave po dokumenat koji se posljednjih dana čeka satima, a ja sam ga dobila u jednu minutu. Sve se posložilo lako i upravo onako kako je trebalo biti.

Jutros sam pomislila otvarajući svoj blog kako bi bilo divno urediti i web stranicu, za koju imam domenu i na njoj masku sa osnovnom informacijom, no ne i sve ono ostalo što treba biti na webu. Uvijek ulete neki drugi neplanirani troškovi, pa nikako da sredim web stranicu. Otpustila sam potrebu da to moram rješiti i jutros čitam na svom omiljenom forumu da suprug jedne drage forumašice nudi besplatnu izradu web stranice kako bi se mogao izvježbati u tome. Prijavim se i žena mi napiše da je njezin suprug presretan što ima tu mogućnost. Zamislite, on je sretan što mi može besplatno napraviti web, a meni upravo to treba? Koliko to u našem realnom razmišljanju izgleda nemoguće, a tako je ustvari lako?!

A jučer? Otišla sam sa dragim kod kiropraktičara i tamo sretnem dragu prijateljicu sa kojom sam se planirala vidjeti ovih dana. Ostavim auto na servisu i zaboravim na njega. U neko doba se sjetim da me serviser nije zvao, da će uskoro zatvoriti servis, a da ja ne mogu bez auta. Uzmem telefon u ruke i istog trena zazvoni mobitel, naravno, s druge strane je bio serviser.

A prekjučer? Kolegica je „slučajno“ došla olakšati dušu, izgledala je beskrajno tužna i povrijeđena. Nakon kratkog razgovora koji smo moja draga prija iz sobe i ja obavile sa njom, nismo ju vidjele do danas kad je ušla u sobu zračeći srećom. Treba li reći da joj se u 2 dana sve posložilo, samo zato jer je odlučila drugim pogledom razmotriti svoju situaciju i u njoj vidjela ljepotu a ne težinu. I naravno da je odmah i dobila ljepotu u fizičkoj manifestaciji života. I još sa nama podijelila tu ljepotu i rekla nam da smo joj u tome upravo mi pomogle. Koliko ljepote u svjedočenju takve divne transformacije i mogućnosti da nekome budeš onaj mali kamenčić koji mu je potreban da pokrene potencijal u samome sebi. To je milost i mogućnost, to se ničim ne da platiti.

A prekprekjučer? Treba mi torta za rođendan i taj dan dolazi obavijest sa kolektive o 50% popusta za rođendanske torte. Treba mi čuvanje za mlađu kćerku i ponudi se dobrovoljac sam od sebe. Nije li to divno? Često zaboravimo osvijestiti koliko nam se takvih divnih čuda dešava u jednom danu, uzimamo ih zdravo za gotovo, zaboravljamo se za njih zahvaliti i uživati u njima. Hvala Božanskom što mi je dao priliku osvještavati moja vlastita čuda.

A prije toga? Neki dan sam bila nervozna, nalijepila sam se na to da nešto moram i naravno da mi je bilo teško. I pritisli me rokovi i nelagoda što nemam dovoljno vremena obaviti sve u zadanom roku. I na to se nakalemili dodatni pritsci. Obavila sam što sam mogla i otišla nervozna kući, a onda umjesto da se nerviram, uzela sam krpu u ruke i kao torpedo se razbacala po stanu, čisteći sve ono što mjesecima nisam vidjela da bi se trebalo očistiti. Za sat vremena sam bila mirna ko bubica, a sutradan me na mailu dočekalo 10 predivnih mailova od mojih dragih klijenata i prijatelja, a svaki od njih mi je na svoj način imao potrebu reći zašto sam predivna i koliko me vole, te mi ispričati svoja životna čuda koja su im se dešavala proteklih dana.

Da ne nabrajam, a ima toga još beskrajno puno,  mogla bih pisati do večeri. Spoznala sam da sam u svoj život privukla divne ljude, puno vlastitih i tuđih čuda, lakoću življenja, radost, ljubav i veselje. Shvatila sam i da ne trebam iscjeljivati svoje emocije, nego ih samo svjesno motriti, svjesno u njih disati i zahvaliti se svakoj od njih, samo zato što je. Sve moje emocije me savršeno vode upravo tamo gdje trebam biti. Moje je jedino da ih osluškujem.

 A što se Gee i njezinih voda tiče, osjećam da ih zaista trebam iscjeljivati. Rijeka Bojana čije ime nosim utječe u Jadransko more i uz otočić koji ju dijeli na dva dijela postoji divna priča. Ljeto prije rata sam sa svojom prijateljicom iz studentskih dana prvi i zadnji put bila u Crnoj Gori, u Budvi. Posjetile smo i Ulcinj i rijeku Bojanu. Da li zato što sam bila u blizini rijeke čije ime nosim ili zato što imam posebnu vezu sa tom rijekom je nebitno, ali još se sjećam uzbuđenja i radosti koju sam osjećala gledajući ljepotu koja ju okružuje. U Deinom tekstu piše kako se iscjeljuju vode, šalje im se svjetlost i ljubav. Svjetlost i ljubav su moje frekvencije, to je ono čime ja zračim i što dajem svima oko sebe. Od danas to svjesno dajem i Gei i njezinim vodama. I svima vama.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs. Šaljite svjetlo i ljubav drugima, jer to je i poruka Uskrsa, vjerovati u čudo i svjetlo iskupljenja koje Uskrsnuće donosi.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)