BLOG, MOJI TEKSTOVI, Uncategorized

7 DUHOVNIH ZAKONA USPJEHA

Deepak Chopra je napisao odličan priručnik za „ostvarenje snova“. Iako ne volim takav tip priručnika, jer smatram da je nemoguće napisati priručnik za život, uvijek je dobro razmisliti o pročitanom i vidjeti vrijedi li nešto od toga primijeniti u svom životu. U navedenom priručniku Deepak na zanimljiv i jednostavan način govori o lako primjenjivim stvarima, stoga sam odlučila za sve koji me čitaju, te osjećaju da im treba „primjena u praksi“ narednih nekoliko tjedana uvesti BLOG RADIONICU I BRBLJAONICU 7 DUHOVNIH ZAKONA.

Kako sam to zamislila?!

Na početku svakog tjedna ću obraditi jedan duhovni zakon i svi koji se žele priključiti neka tijekom tog tjedna svakodnevno primjenjuju pročitano, te vode dnevnik o primjenjenom. Ukoliko netko želi, može podijeliti sa svima kroz komentar nešto „posebno“ što mu se desilo tijekom primjene pročitanog. Vjerujem da će to biti poticaj drugima da se uključe, nastave ili bolje promotre sebe tijekom primjene zakona.

Prvotno sam mislila otvoriti google grupu za sve koji se žele uključiti, kako bismo u njoj mogli slobodnije komunicirati i dijeliti iskustva, međutim, krenimo za početak ovako, a ako se kasnije pokaže potreba, biti će prilike formirati i zatvorene grupe.

Što vi trebate raditi? Čitati blog, ako ne češće, onda početkom svakog tjedna, te primjenjivati pročitano i svjesno pratiti aktivnosti tijekom svakog svojeg dana.

Prvi duhovni zakon –  ZAKON ČISTE POTENCIJALNOSTI

Svi mi smo čista svijest, odnosno beskonačna i neograničena potencijalnost i mogućnost, bez obzira jesmo li toga svjesni ili ne. To je naša narav, čista potencijalnost. Kada otkrijete svoju narav i spoznate tko ste DOISTA, u tom ZNANJU SEBE naći ćete sposobnost ispuniti snove koje imate, jer vi ste vječna mogućnost, nemjerljivi potencijal svega što je bilo, jeste i što će biti.

Doživljaj JASTVA ili samo-odnosnog znači da je vaša unutarnja točka oslonca vaš vlastiti duh. Suprotno samo-odnosnom je objektno-odnosno, kad svoju točku oslonca pronalazimo u objektima izvan nas (tražimo odobravanje drugih ljudi). U tom slučaju, razmišljanje i ponašanje su nam uvijek u očekivanju reakcije, stoga su zasnovani na STRAHU.

Kad ste samo-odnosni doživljavate svoj pravi bitak koji je neustrašiv pred bilo kakvim izazovom, poštuje svakog čovjeka i ne osjeća se podređen. Stoga je moć jastva prava i trajna moć, jer se zasniva na znanju o jastvu. Suprotno, objektno-odnosna moć je lažna jer je zasnovana na egu i traje samo u prisutnosti objekta na koji se naslanja.

Moć jastva k vama privlači ljude i ono što želite, jer magnetizira. To se još zove i podrškom zakona prirode. Vaša je moć takva da možete uživati u vezi s ljudima, a ljudi uživaju u vezi sa vama. Vaša je moć moć veze – veze koja nastaje iz čiste ljubavi.

Da biste aktivirali Zakon čiste potencijalnosti potrebno je slijedeće:

  1. Dnevna meditacija barem 20 minuta svakoga dana. Preporuča se 2 puta po 30 minuta ili onoliko minuta koliko imate godina jednom dnevno , no smatram da je i 20 minuta dovoljno, ako nemate vremena za više. Kako meditirati? Vrlo jednostavno. Sjednete na stolicu ravnih leđa (ne kao stup, nego onoliko ravno koliko vam je ugodno). Možete sjediti i u krevetu, zauzevši turski ili lotos sjed. Ukoliko sjedite na stolici, onda prekrižite noge. Ruke držite u krilu, tako da isprepletete prste. Oči su vam zatvorene. Na taj način, imavši zatvorene oči, isprepletene prste na rukama i prekrižene noge, ne gubite energiju kroz tijelo i imate ne samo benefit meditacije u smislu „pražnjenja“ uma, nego i punjenje energijom. Najbolje je meditirati ujutro, odmah nakon buđenja, stoga preporučam da se tijekom vježbanja zakona budite 30 minuta ranije nego je vaš uobičajeni ritam i da se smjestite u prostoriju gdje vas nitko neće ometati. Učinci meditacije su jači ukoliko imate upaljenu meditativnu muziku ili ukoliko meditirate u prirodi, no to uopće nije bitno i nemojete se time opterećivati ukoliko vam tako nešto nije moguće. Kad se ugodno smjestite, narednih 20 minuta (ili koliko ste si vremena odrediti da ćete meditirati) pratite svjesno svoj dah. Ne morate drugačije disati nego što uobičajeno dišete, niti razmišljati o tome kako trebate disati, nego samo znati da dišete. Vjerojatno će vam na početku meditacije doći potreba da se pomaknete, nešto će vas zasvrbiti, misli će vam divljati, … no na vama je da ostanete mirni i mirno i dalje pratite svoj dah. Kada svjesno pratimo dah, misli se umiruju i nakon nekog vremena dolazimo u područje praznine, gdje osjećamo kao da lebdimo, kao da smo beskonačni, neograničeni,… To je polje čiste svijesti i neograničene potencijalnosti.

       Nemojte očajavati ako to ne dostignete svaki puta ili ukoliko ne uspijete smiriti misli.

       Samo ustrajte i vidjeti ćete što će se dešavati nakon nekoliko dana.

  1. Svakodnevno barem 10 minuta provedite u prirodi. Ne morate ići u šumu, dovoljno je sjesti na klupu u parku ili na balkon i promatrati zalazak ili izlazak sunca, slušati ptice, osjećati miris cvijeća. Možete i svjesno šetati od kuće do trgovine i promatrati prirodu i ljude oko sebe. Nemojte pronalaziti izgovore, uvijek možete naći 10 minuta vremena za vaše vrijeme u kojem primijećujete prirodu oko sebe.
  2. Svakodnevno vježbati ne-prosuđivanje tako da počnete svoj dan izjavom „Danas neću suditi, ma što se dogodilo.“ Tijekom dana se podsjećajte da ne sudite. Kad prosuđujete onda označujete, analizirate, procjenjujete, čime stvarate veliku turbulenciju u svom unutarnjem dijalogu. Ta turbulencija ometa tijek energije između vas i polja čiste potencijalnosti. Ne-prosuđivanje stvara tišinu u vašem umu. Ako vam se čini preteško vježbati ne-prosuđivanje tijekom čitavog dana, onda si recite da slijedeća 2 sata nećete prosuđivati i svakog dana produžavajte vrijeme u kojem ćete svjesno ne-prosuđivati.

Svi koji žele neka provode navedeno narednih 7 dana, nakon čega ćemo preći na 2. duhovni zakon uspjeha. Ja ću isto provoditi proces i sukladno svom vremenu iznositi svoja iskustva. Svi koji imaju potrebu neka iznose kroz komentare svoja iskustva. Tko želi, može napisati i tekst o nekom svojem iskustvo kojeg ću objaviti na blogu. Ovo je prilika da grupno „radimo na sebi“, a kad se s namjerom radi u grupi to ima posebnu moć i dodatno pojačava efekte i brzinu manifestacije.

Sretno nam bilo.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)