BLOG, Ostali autori, Uncategorized

5. DUHOVNI ZAKON – ZAKON NAMJERE I ŽELJE

Življenjem po uputama 4. duhovnog zakona najmanjeg naprezanja, odmaknuli smo se od načina života koji nam se činio težak. Kroz primjenu prva 4 zakona, osvijestili smo beskrajnu potencijalnost, davanje, uzročno-posljedične obrasce te koliko je život jednostavan kad prihvaćamo umjesto da se borimo.

Zakon namjere i želje nas vodi još dalje ili bolje rečeno, još bliže onomu što jesmo. U svaku namjeru ili želju uključen je i mehanizam njezina ostvarivanja. Kad namjeru “predamo” plodnom tlu čiste potencijalnosti, beskonačna organizirajuća snaga radi za nas.

Ovaj je zakon zasnovan na činjenici da energija i informacija postoje svuda u prirodi. Točnije, na razini kvantnog polja (polja čiste svijesti ili potencijalnosti) niti ne postoji ništa drugo osim energije i informacije. Kako je kvantno polje pod utjecajem namjere i želje, svojim namjerama možemo utjecati na energiju kvantnog polja kako bismo namjeru brzo i jednostavno ostvarili.

Kako je cijeli svemir u svojoj osnovi kretanje energije i informacije, tako je razlika između nas i npr. Cvijeta,  energetski i informacijski sadržaj naših tijela. I cvijet i čovjek su sadržani od istih elemenata – ugljik, vodik, kisik, dušik, te u manjim količinama neki drugi elementi. Razlika između nas i cvijeta nije u elementima od kojih se sastojimo, nego u energiji i informaciji.

Čovjek je privilegirana vrsta zato što ima živčani sustav koji je sposoban postati svjestan sadržaja energije i informacije. I ne samo da ih je svjestan, nego svjesno može promijeniti sadržaj energije i informacije SVOG tijela i tako utjecati na energetski i informacijski sadržaj svoje okoline.

Ta svjesna promjena je moguća zbog POZORNOSTI i NAMJERE. Pozornost energizira, a namjera preobražava. Na štogod obratimo pozornost, to će snažnije rasti. Namjera na plodnom tlu pozornosti ima beskonačnu organizirajuću snagu.  Ne znam jeste li znali da jedna stanica ljudskog tijela u svakoj sekundi obavlja oko šest milijardi radnji, a istodobno zna što  radi svaka druga stanica. Pred tom činjenicom se mogu samo pokloniti, jer ako samo jedna stanica mog  tijela to može, što može moje čitavo postojanje?! Sve dok ne kršimo druge zakone prirode, svojom namjerom možemo doslovno upravljati zakonima prirode da bismo ostvarili svoje snove i želje.

Namjera je vrlo snažna zato što predstavlja želju koja nije vezana za rezultat. Želja je slaba zato jer joj je pozornost vezana. Pozornost treba uvijek biti u sadašnjosti i dok je tako, ona je nevezana,  jer prihvaćanjem sadašnjosti nemamo očajničku (vezanu) potrebu mijenjati je. U tom slučaju, iako je naša namjera za budućnost, ona će se očitovati, jer nije vezana, proizlazi iz prihvaćanja sadašnjosti. Dakle, prihvaćanjem sadašnjosti možemo nevezano namjeravati budućnost.

Kako to činimo?

 1. Otiđemo u svoju vlastitu tišinu (meditacija), smirimo misli i osjećamo se opušteno i “prazno”

 2. Utvrđeni u tom stanju, pokrenimo svoju namjeru i želju. Kako bismo si olakšali, namjere možemo prije meditacije napisati na papir ili ih  danima prije meditacije pisati, prepravljati, sve dok ne budemo sigurni da je napisano ono u što želimo ulagati svoju energiju. Namjera se pokreće tako da se vidimo kao da to što smo namjerili za sebe već imamo, da osvijestimo kako se osjećamo kad to imamo, da proživimo “taj film” i uživamo u njemu.

 3. Zadržati svoje želje za sebe kako ne bismo pod utjecajem drugih ljudi počeli u njih sumnjati.

 4. Odbaciti vezanost za rezultat i uživati u svakom trenutku svog života, baš takvom kakav jest. Ne kalkulirati zašto se nešto nije ostvarilo, kada će se ostvariti, hoće li se uopće ostvariti,…

 5. Prepustiti svemiru da se pobrine za detalje, odnosno ne razmišljati o načinima kako ćemo ostvariti to što smo poželjeli. Razmišljajući o načinima dajemo informaciju svemiru da mu ne vjerujemo, pa će nam realizacija biti u skladu sa time. Kad dijete traži od roditelja da mu popravi igračku i tijekom popravljanja stalno govori roditelju da ne tako, već nekako drugačije, prije ili kasnije će roditelj odustati, vratiti djetetu pokvarenu igračku i reći mu neka si ju popravi sam kad  zna kako se ona treba popravljati.

Dakle, narednih tjedan dana:

 1. napišite na list papira sve svoje želje, tj. sve što želite biti, imati i činiti u narednom periodu od najviše godinu dana. Ostavite si za to dovoljno vremena i nemojte da vas razum sprječava u željama, jer svaka želja koju imate u sebi već nosi zrno realizacije.

 2. Opustite se i dozvolite si sanjati. Ako niste u stanju meditirati, tada neposredno prije spavanja ili neposredno po buđenju maštajte o tome kao da to što ste napisali već imate.

 3. Budite prepušteni, vjerujte u polje beskrajne potencijalnosti koje radi za vas

 4. Budite svjesni sadašnjeg trenutka u svim vašim djelatnostima. U tome će vam najviše pomoći pažnja na disanje. Dišete ionako, ali nesvjesno. Sada jedino trebate biti svjesni da dišete i kroz to ćete biti svjesni toga kako se osjećate. Tek kada ste svjesni, možete svjesno i djelovati. Sve dok ste nesvjesni, kreirate svoj život “onesviješteni”, koristite polje čiste potencijalnosti za ostvarivanje vaših nesvjesnih ciljeva koji vas ne usrećuju, jer su nastali iz ne-svjesnog.

   

Sretna Vam bila realizacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)