BLOG, KOLUMNE, RADIONICE U PRIRODI

Transformacija u prirodi

TRANSFORMACIJA U PRIRODI S BOJANOM I VLATKOM

Najmoćnije osobne transformacije događaju se u prirodi, a efekt je još moćniji kada je u pitanju grupa ljudi, a ne pojedinac. Iz tog razloga, zajedno sa Vlatkom Kalapošem, svjetskim putnikom i vlasnikom turističke agencije GP Travel, biram destinacije koje podržavaju unutarnje promjene i otpuštanje nepotrebnog životnog tereta na jednostavan i lagan način, kroz podršku prirodnih ljepota i prisustva osoba sličnih interesa i ciljeva. Ta se formula pokazala fenomenalnom na našem prvom zajedničkom putovanju u Nepal, a sada je želimo ponoviti na “našem” podneblju, u oazi netaknute prirode i moćnih spomenika:

5 dana: NP Sutjeska (Zelengora, Trnovačko jezero, Perućica, jezera Gornje i Donje Bare, kanjoni, vidikovci…), Tara (rafting i uživanje u kanjonima), Višegrad (grad Ive Andrića, most), Kamengrad, vožnja brodom po Drini, Sarajevo (Bašćaršija i sve njegove ljepote), Visoko – podzemni tuneli, piramide..

22.-26.08.2019. ( četvrtak-ponedjeljak) 5 dana/4 noći

Smještaj u hotelu ili vilama (puni pansion)

PROGRAM:

22.8. Polazak iz Zagreba u 05:00. Vožnja autocestom do Slavonskog broda te prelazak granice Brod. Vožnja kroz BiH do etno sela Kotromanićevo, gdje imamo pauzu za kavu i druženje. Nastavak vožnje preko Zenice, Sarajeva do Foče te put na Tjentište (središte NP Sutjeska). Smještaj u sobe (dvokrevetne) i ručak. Nakon ručka organizirani prijevoz u planinu Zelengoru, šetnja poljima cvijeća i borovnica, obilazak jezera Gornje i Donje Bare, vidikovca, te uživanje na jezeru. Meditacija u prirodi. Povratak u hotel (vile), večera i druženje.

23.08. Nakon doručka polazak prema rafting kampu na Drini gdje preuzimamo opremu za rafting. Vožnja džipovima (džip safari) preko planina do rafting starta u Crnoj Gori (Brštanovica). Rafting po rijeci Tari traje cca 3-4 sata uz uživanje u predivnim kanjonima, čistoj rijeci i druženju. Rafting traje sve do dolaska u kamp Mata, našeg odredišta gdje imamo ručak (jela ispod peke, pite, čorbe, itd). Odmor i uživanje. Popodne povratak u hotel i šetnja do spomenika Bitka na Sutjesci, muzeja i kanjona. Večera i druženje. Meditacija na mjestima po izboru.

24.08. Nakon doručka organizirani prijevoz visoko u planinu Maglić do Prijevora. Cjelodnevni boravak u prirodi, hodanje do Trnovačkog jezera u Crnoj Gori (jezero u obliku srca) gdje imamo ručak i dva-tri sata uživanja u čarobnoj prirodi i jezeru. Povratak do Prijevora gdje nas čeka prijevoz. Zaustavljanje u prašumi Perućica te nastavak vožnje do hotela. Večera i druženje.

25.08. Nakon doručka izlet u Višegrad, grad Ive Andrića. Posjet čuvenom mostu uz priču, obilazak Kamengrada (grada Emira Kusturice) te vožnja brodom po rijeci Drini uz vodiča i po želji glazbom. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel na Tjentište u predvečernjim satima. Ukoliko imamo vremena obići ćemo Pješčane piramide (prirodni fenomen). Večera i druženje.

26.08. Rani doručak i polazak prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo na Bašćaršiju. Organizirani obilazak, druženje i slobodno vrijeme za kupovinu. Oko 13-14 sati polazak prema Visokom i obilazak poznatih podzemnih tunela u pratnji vodiča (Piramide) te početak povratka prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.

U cijenu programa je uključeno:

 • 4 noćenja u hotelu (ili u vilama) u dvokrevetnim sobama na bazi punog pansiona

 • Svi transferi, prijevozi, ulaznice, dozvole i porezi

 • Rafting sa opremom i svim dozvolama te prijevozom, ručak u kampu

 • Putno i zdravstveno osiguranje za slučaj nezgode ili bolesti

 • Vodiči i pratitelj grupe

 • Vožnja brodom po Drini te vodič u Višegradu

Cijena ne uključuje:

 • Osobne troškove na putu

 • Piće

 • Napojnice za vodiče, vozače, nosače itd (60 kuna po osobi ili 15 KM).

CIJENA PUTOVANJA : 2.600,00 KUNA po osobi sa svim troškovima

Ako bi došli sa svojim prijevozom do finalne destinacije, cijena se umanjuje za 250 kuna po osobi. Pritom ne koristite svoje vozilo do povratka, nego su svi transferi do lokacija u ponudi osigurni od strane agencije.

Kod prijave se uplaćuje akontacija 500 kuna, ostatak iznosa na tri jednake mjesečne rate po 700 kuna do putovanja. Ukoliko se plaća kreditnim karticama cijena se uvećava za proviziju banke (oko 6%), i u tom slučaju je moguće plaćanje do 12 rata.

Prijave i eventualne detaljnije informacije na e-mail putpremasebi@gmail.com

2 thoughts on “Transformacija u prirodi

 1. Danijela napisao:

  Hoce li mozda biti polazaka iz Srbije ili da li se moze nesto organizovati da mi koji zelimo mozemo iz Srbije doci na Taru?

  1. putps napisao:

   Draga Danijela, organiziranog polaska u smislu da će ga agencija organizirati neće biti, ali ako se prijavi više ljudi iz Srbije, moguće je da se sami organizirate za zajednički prijevoz. U tom je slučaju i cijena aranžmana umanjena za 250 kn. U Nepalu su bile 3 divne žene iz Srbije i bilo nam je divno družiti se sa njima pa se nadam da će nam se i sada pridružiti nekoliko divnih duša iz Srbije, a ne samo Srbije, nego i iz ostalih država.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *