RADIONICE U PRIRODI

Putovanje u Nepal

Na posljednjim radionicama, kao i u videima pričam o lakoći življenja. Pričam o njoj tek otkada sam je savladala i otkad je i sama živim većinu svog dana i vremena. Trebalo mi je za to punih 50 godina. Netko će možda reći puno, ali ja kažem – upravo onoliko koliko mi je bilo potrebno da ju do kraja savladam, niti jedan trenutak dulje. Sada zasluženo živim lakoću i svoje snove. Jedan od njih su i putovanja. Još kao djevojčica sanjala sam da ću jednog dana puuuunoooo putovati. I posljednjih 12 godina putujem, ali nisam putovala onoliko i onuda kuda sam oduvijek željela. No, i to se promijenilo. Za 50. rođendan priušili smo si putovanje u Mexico. Na mom facebook profilu možete pogledati izvještaje sa slikama sa tog puta, a kad uspijem, stavit ću ih i ovdje. Danas objavljujem slijedeće putovanje, na koje pozivam i sve vas koji želite putovati sa mnom, mojim suprugom i Vlatkom Kalapošem, svjetskim putnikom, zaljubljenikom u putovanja i ljude. Vlatko je osmislio putovanje po mojoj mjeri, duhovno, razigrano, povezano sa prirodom i kulturom u koju dolazimo, ali i nekako mistično, autentično, kao i posebno. Naime, Vlatko zbog svojih mnogobrojnih putovanja u Nepal ima ulaz na mjesta na koja turisti ne mogu doći, pa ćemo to iskoristiti da posjetimo i vidimo ono što je teško vidjeti.

U nastavku je plan puta, a prijave su moguće do 14.02.2019. godine.

Putovanje je organizirano oko Uskrsa, točnije od 16. do 25.04.2019. Putovanje će se organizirati ukoliko se prijavi minimalno 14 ljudi. Iz tog razloga molim vaše ozbiljne prijave do navedenog datuma (14.02.2019.).

NEPAL tour- 10 dana, spoj duhovnosti i avanture

 1. DAN: Polazak iz Zagrebačke zračne luke za Dohu. Presjedanje u Dohi na let za Kathmandu.
 2. Dolazak u Kathmandu u jutarnjim satima. Transfer u hotel, smještaj, piće dobrodošlice i kratki odmor. Popodne obilazak centra Kathmandua i upoznavanje Thamela ( stari dio grada). Tradicionalna nepalska večera i druženje. Noćenje.
 3. Nakon doručka cjelodnevni obilazak Kathmandua i svih znamenitosti: Hram majmuna, budistički samostan, Buda stupa, Pashumatinam-hinduistički hram ( čuveno mjesto gdje se vrši ceremonija spaljivanja. Ako imamo sreće tamo ćemo sresti svete ljude-Sadue). Posjećujemo i živu božicu Kumari u njezinom rezidenciji ( posebna čast koju imaju rijetki turisti), te Patan Durban Square ( najstariji dio hramova). Povratak u hotel navečer. Slobodno vrijeme i noćenje.
 4. Kathmandu-Chitwan. Nakon ranog doručka polazak za Chitwan, najveći i najljepši nacionalni park u Nepalu ( na samoj granici sa Indijom). Tamo nas čeka dva i pol dana uživanja. Po dolasku imamo ručak, smještaj u predivne kućice u lodgeu i popodne u pratnji vodiča obilazak sela i dijela džungle. Zalazak sunca čekamo sjedeći pored rijeke krokodila i uživajući u pogledu. Večera i noćenje.
 5. Rani doručak i polazak na vožnju čamcima po rijeci krokodila i odlazak duboko u džunglu. Moguće je vidjeti mnoge životinje. Nakon vožnje hodamo kroz džunglu u pratnji vodiča do staništa slonova. Program je do ručka. Nakon ručka idemo na safari sa džipovima u trajanju od 3 sata duboko u džunglu gdje možemo vidjeti mnoge divlje životinje. Povratak u logde, večera i noćenje.
 6. Nakon doručka polazak za Pokharru, najljepši grad u Nepalu. Pokhara je grad podno Himalaya i planine Annapurne uz samo jezero. Smještaj u hotel ( blizu jezera) odakle puca pogled na planinu iznad i jezero sa strane. Slobodno poslije podno uz šetnju po jezeru, vožnju čamcima, uživanje u nepalskim čajevima i sokovima i druženje. Noćenje u hotelu.
 7. Nakon doručka cjelodnevni program obilaska Pokhare ( hinduistički hram, budistički samostan, viseći most, vodopadi, pećina šišmiša itd…. Na kraju obilaska odlazimo na Budha stupu ( najvišu na svijetu) odakle seže predivan pogled na jezero i grad te Himalayu. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za druženje. Noćenje
 8. Slobodno dopodne za kupovinu ,šetnju i uživanje. Polazak za Kathmandu u ranim popodnevnim satima i dolazak u Kathmandu navečer. Noćenje u hotelu Bliss Int.
 9. Nakon doručka , obilazak starih ulica Kathmandua, kupovina čajeva i začina i druženje. Popodne odlazak u zračnu luku i polazak prema kući. Let za Dohu. Dolazak u Dohu i transfer na let za Zagreb.10. Dolazak u Zagreb u dopodnevnim satima.

U cijenu putovanja je uračunato:

 • Povratne avio karte sa svim davanjima, let iz Zagreba
 • Smještaj u hotelima u Kathmanduu ( Bliss int hotel), i Pokhari ( Christal Palace).
 • Smještaj u logdeu u Chitwanu na bazi punog pansiona
 • Svi transferi i prijevozi u AC vozilima
 • Sve ulaznice i vodiči
 • Sav program u nacionalnom parku: safari, vožnja rijekom, kulturni program…
 • Svečana večera u hotelu Bliss po dolasku
 • Sve takse, porezi
 • Radionica Put prema sebi Bojane Svaline, ukomponirana tijekom puta po danima, slijedeći koncept duše, dubok rad na sebi i na povezivanju sa svojom dušom, srcem i željama, kao i sa drugim dušama, prirodom i svime što nas okružuje

U cijenu nije uračunato:

 • Obroci tijekom obilazaka grada ( jedemo vani, cijene cca 30-tak kuna po osobi)
 • Osobni troškovi
 • Napojnice , obavezne i iznose 200 kuna po osobi za cijelo putovanje
 • Viza (oko 30 USD) koja se dobiva prilikom dolaska u Katmandu
 • Putno i zdravstveno osiguranje (opcionalno i moguće ga je dogovoriti u agenciji)

CIJENA PUTOVANJA: 10.999,00 kuna po osobi ( za min 14 osoba).

Plaćanje je moguće Amexom u 12 rata ili svim karticama PBZ  također u ratama (uvećano za trošak provizije). Drugi oblik plaćanja je 20% prilikom rezervacije, a ostatak do početka putovanja u ratama ili cijelosti.

Upiti i prijave na mail putpremasebi@gmail.com

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *