RADIONICE U PRIRODI

Putovanje u Kašmir

KAŠMIR SA VLATKOM KALAPOŠEM I BOJANOM SVALINA

KASHMIR & LADAKH – sve tajne „ rajskog vrta Istoka“- jedno od najmističnijih i najljepših dijelova Svijeta. Za Kašmir su vezane mnoge legende i tajne i po mnogim izvorima tamo se nalaze grob Isusa Krista, Mojsija, Mojsijeva pećina i mnoga druga sveta mjesta…

Čudesna priroda okružena Himalayama, jahanje na konjima, vožnja po jezeru, odličan smještaj, obilazak svih zanimljivosti, vožnja najzanimljivijom cestom na svijetu ( preko 4000 m) i posjet Lamayouru samostanu ( jednom od najstarijih i najmističnijih budističkih samostana u svijetu…).

Kašmir je jedna od najmističnijih destinacija na svijetu. Zatvorena planinama Himalaya, to je čarobna rajska dolina. Kašmir je izvor šafrana, jabuka, svile, tepiha i marama za cijeli svijet, koje ćete moći kupiti po povoljnim cijenama. Mjesta koja ćemo posjetiti su zatvorena za javnost, a pogotovo za strane turiste (Mojsijev grob, Isusov grob, Mojsijeva pećina, izvor vode itd).

Na ovom putovanju putnici dožive fascinantna iskustva svetih mjesta i fascinantne prirode, koje u spoju sa meditacijama i svim onim duhovnim i energetskim što ćemo zajedno izmijeniti tijekom putovanja, uvelike mijenjaju život svakoga pojedinca. Ovo putovanje slobodno možemo nazvati TRANSFORMACIJOM ŽIVOTA i pogleda na život.

TERMIN PUTOVANJA: 28.08 – 07.09.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN: Polazak iz Zagrebačke zračne luke „Dr Franjo Tuđman“ na let za Delhi. Presjedanje na transfer destinaciji (Doha, Dubai, Istanbul..). Nastavak leta za Delhi.

 1. DAN: Dolazak u Delhi. Obavljanje carinskih formalnosti (E- vize vadimo u Hrvatskoj preko agencije) i transfer u domaću zračnu luku i let Delhi-Srinagar. Dolazak u Srinagar, glavni grad Kašmira. Nakon prijave transfer u hotel (Hotel ASIAN PARK), odmor i uživanje u čaju od šafrana. Večera u hotelu i noćenje. https://hotelasianpark.com/

 1. SRINAGAR-SONMARG : Nakon doručka polazimo u Sonmarg, planinsko područje prema Ladakhu. Smještaj u hotel. Nakon osvježenja na konjima krećemo u višesatnu avanturu uz Rijeku Iduns prema glečeru Thaiwas. Uživamo u pogledima i predivnoj prirodi i planinskim vrhovima prekrivenim snijegom. Oni hrabriji mogu se penjati na vrh glečera dok ostali uživaju u dolini uz čaj od šafrana, kavu i ostale delicije. Povratak u hotel, večera.

 1. SONMARG-KARGIL: Nakon doručka polazak za Kargil. Prolazimo kroz visoka planinska područja jednom od najzanimljivijih cesta na svijetu na preko 4000 m sa predivnim pogledima. Prolazimo kroz mjesto DRASS, mjesto sa najniže izmjerenom temperaturom na svijetu.Prolazimo kroz Zojilapass, Baltal. Popodne dolazimo u Kargil. Smještaj u hotelu, odmor i obilazak grada. Večera u hotelu i noćenje.

 1. KARGIL-LAMAYOURU: Nakon ranog doručka krećemo u Ladakh, u jedan od najmističnijih i najstarijih budističkih samostana u svijetu. Ladakh je regija gdje je nastao budizam kao religija. Tamo su specifični samostani u stijenama od kojih obilazimo neke. U Lamayouru manastiru uživamo u razgovoru sa svećenicima-lamama, pristustvujemo obredima i molitvama i meditacijama. Ovo je zaista posebno mjesto. Povratak u Kargil u hotel, večera i noćenje.

 1. KARGIL-SRINAGAR: Nakon doručka povratak u Srinagar u hotel. Popodne koristimo za obilazak grada, predivnih ljetnikovaca na planinama, botanički vrt, te ako imamo sreće, posjećujemo posebno mjesto: grob ISUSA KRISTA u Srinagaru (tajno mjesto prema legendi o kojoj govori Da Vincijev kod). Povratak u hotel, večera i noćenje.

 1. SRINAGAR-BANDIPORA-SRINAGAR: Ovo je poseban dan. Idemo u posjetu selu bouthuVillage (WellandDed Maji HindAAstana) u kojemu nikada nisu bili stranci i koje se nalazi na samoj granici sa Pakistanom. Nakon razgovora sa vojskom ulazimo u selo i u pratnji starješine sela obilazimo sva mistična i sveta mjesta na ovom području (Prema legendi i zapisima, ovdje se nalazi Mojsijev grob, sveti izvor vode i planina Nebo iznad – poznata iz Biblije). Nakon obilaska posjećujemo kuću od starješine i družimo se uz čaj i kolače. Nakon obilaska sela krećemo prema Srinagaru i na putu stajemo na jezeru Manasbal. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 1. SRINAGAR-PAHALGAM-SRINAGAR: Nakon doručka vozimo se u Pahalgam, predivno planinsko područje u Himalayama gdje sa džipovima obilazimo sva predivna mjesta, planine i uživamo u čarobnoj prirodi u meditaciji. Hodamo do vrhova gdje su predivni vidici. Povratak u hotel i slobodno vrijeme uz vatru, meditaciju i druženje. Večera i noćenje u hotelu EDEN RESORT.

 1. PAHALGAM-SRINAGAR: Nakon doručka povratak u Srinagar na DAL jezero, gdje imamo smještaj na brodu hotelu. Uživanje na jezeru, vožnja čamcima i druženje. Popodne obilazak grada, kupovina suvenira, tepiha, šalova, šafrana i svim ostalih proizvoda Kašmira. Povratak na brod, večera i noćenje.

 1. Nakon doručka polazak u zračnu luku Srinagar i prema redu leta polazak za Delhi. Dolazak u Delhi i obzirom na satnicu leta za Zagreb transfer u međunarodnu zračnu luku Indira Gandhi. Let iz Delhija.

 1. Prema redu leta avio kompanija, dolazak u Zagreb i završetak putovanja.

U CIJENU PROGRAMA JE UKLJUČENO:

 • Sve povratne avio karte sa svim davanjima ( Zagreb-Delhi, Delhi-Srinagar i nazad)

 • Svi transferi i prijevozi na svim destinacijama sa klimatiziranim vozilom

 • Smještaj u hotele u dvokrevetnim sobama

 • Doručak i večera sve dane ( švedski stol )

 • Lokalni prijevozi u zatvorenim zonama

 • Ulaznice u sve znamenitosti

 • Jahanje na konjima u Sonmargu i Gulmargu

 • Vožnja čamcima po jezeru Dal

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Osobni troškovi na putu

 • Trošak izrade vize za Indiju (cca 400-450 kuna), a vadimo je ON LINE prije polaska

 • Napojnice: 50 USD po osobi

 • Putno i zdravstveno osiguranje (cca 180 kuna po osobi – bez otkaza). Osiguranje sa otkazom puta je na upit, samostalno ili preko agencije.

CIJENA PUTOVANJA:

11.999,00 kuna (od 20 osoba)

12.400,00 kuna (15-20 osoba)

12.999,00 kuna (15 osoba).

Minimalni broj putnika: 15

U slučaju da se prijavi manje od 15 putnika, vraća se uplaćeni depozit.

Kod prijave uplaćuje se akontacija u iznosu od 3000 kuna, a ostatak iznosa može se uplatiti na jednake mjesečne rate do 15 dana prije putovanja ili kreditnim karticama PBZ / Amex, uz povećanje cijene za trošak bankovne provizije (oko 6%).

Prijave i informacije na mail: putpremasebi@gmail.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *