Uncategorized

Bablje ljeto na Šolti 18.09. – 24.09.2021.

18.09. – 24.09.2021.

Bojanina i Daničina Šolta, meni su promijenile život u potpunosti prošlog lipnja. Nije samo ljepota Otoka ono čemu se vraćam, već duše koje se u njoj stapaju u jedno i trag koji ostavljaju u beskraju dotičući sve one na koje naiđu, ljubavlju kojom su i same bile taknute. ??
Ovogodišnja Šolta bila je samo nadogradnja na ono od prije i uvertira za ono što dolazi. ?
Hvala, hvala, hvala! Sanja Kirch Leto??‍♀️

Ako pitate prethodne polaznike retreata na Šolti, a održalo ih se 5 dosada

pričat će vam:

o čarobnim, snenim svitanjima i sjetnim smirajima, o plesu jedra na moru nestvarnih boja, o mirisima mediteranskog bilja i rogača uz nepregledne maslinike, o tome kako su u skrivenim uvalama otkrili prekrasne oblutke i čudesni motar u raspucanim škrapama,…

reći će vam:

kako su na nadahnutim radionicama, u dugim šetnjama uz more ili kilometarske maslinike, u toplim večerima, uz božanstvenu hranu i likere na terasi, otkrili toliko novih divnih duša, obilje nove podržavajuće i transformirajuće energije, pregršt novih prijateljstava i podržavajućih osjećaja i nikako neće zaboraviti naglasiti da je najvrijednije što su

OTKRIVAJUĆI ŠOLTU, OTKRILE SEBE !!!

 18.09. – 24.09.2021.

Obožavam bivanje na Šolti početkom lipnja i krajem rujna jer nema turističke gužve i paklenih vrućina, te možemo maksimalno iskoristiti plaže samo za sebe, pustiti glas u maslinicima, meditirati gdje god poželimo, te uživati u bojama, mirisima, toplom moru i miru kad nam je potreban. Tada ćemo imati Stomorsku samo za sebe, a to je neprocjenjivo, vjerujte mi.

Ovaj program nema unaprijed definiran koncept, nego će se kreirati intuitivno prateći energiju grupe kako bi svi koji dođu dobili maksimum za sebe kroz fizički, energetski, informacijski i duhovni aspekt grupnog rada i bivanja.

Očekuje vas 6 dana duboke relaksacije i odmora, mogućnost prodiranja u najtamnije dijelove vašeg bića uz sigurno vodstvo i podršku, sa ciljem da biste ih razumijeli i iscijelili, priliku da se povežete sa sobom i svojom dušom kroz meditacije i razgovore, kao i sa drugim članovima grupe za koje ćete otkriti da vas zasigurno povezuju slične životne vrijednosti i priče iz kojih možete puno toga uzeti za sebe, mogućnost da saznate pregršt toga o sebi i drugima što dosad niste osvijestili, te da uživate u moru, suncu, šetnji, aromatičnom bilju, odličnoj hrani i kvalitetnom smještaju, kao i veselom i poticajnom društvu.

Kao posebna vrsta projektora u sistemu human dizajna, a što sam i pokazala kroz svoj dugogodišnji rad, duboko zaranjam u samu suštinu ljudskog bića, što je dar sa kojim sam došla na svijet i rado ću ga podijeliti sa vama i pomoći vam da osvijestite i oslobodite se svojih dubokih nesvjesnih blokada. Sve će se to dogoditi jednostavno i intuitivno, onda kada i kako je vama najpotrebnije i najlaške čuti, naprosto kroz potpuno svjesno bivanje tijekom svih 6 dana na Šolti.

Svjedočanstvo jedne ostvarene ljubavne priče nakon Šolte:

Prve večeri retreat-a na Šolti imali smo zajedničko okupljanje na kojem je svaka polaznica ispričala nešto kratko o sebi i što ju je dovelo na Šoltu. Sjećam se kako sam rekla da nemam pojma zašto sam došla, jednostavno sam slušala svoj unutarnji glas koji mi je rekao da upravo tamo trebam otići, bez puno propitkivanja zašto. Uvijek kada sam u životu tako postupila, otvorile su se neke nove nevjerojatne mogućnosti koje unaprijed ni na koji način nisam mogla ni zamisliti, a kamoli svjesno isplanirati.

Inače, planirani put na Šoltu se u zadnji čas zakomplicirao jer sam nekoliko tjedana pred put slomila ruku te nisam mogla voziti pa mi je Bojana dogovorila prijevoz sa drugom polaznicom retreat-a koju dotad nisam poznavala. Na kraju se, naravno, ispostavilo da je sve to bilo savršeno izrežirano.

Ne mogu reći da moj život u trenutku dolaska na Šoltu nije bio odličan, štoviše, bila sam izuzetno zadovoljna gdje sam i kako se osjećam, međutim, u meni su bile prisutne dvije velike želje mog srca koje su mi se u tom trenutku zaista činile daleke. Bila sam u potpunom povjerenju da će se kad-tad ostvariti, međutim, taj sam trenutak ostvarenja smještala negdje u dalju budućnost jer trenutne okolnosti nisu ni na koji način ukazivale na realnu mogućnost skorog ostvarenja.

Moja prva duboka želja bila je preseliti u malu kućicu okruženu šumom, na potpunoj osami u prekrasnoj netaknutoj prirodi, koju sam zadnje dvije godine uređivala s velikom ljubavlju, naslijedivši staru drvenu kuću pokojnih djeda i bake. Velika mi je želja bila živjeti tamo u potpunom skladu s prirodom, provodeći veći dio dana na otvorenom, umjesto osam sati zatvorena u uredu.

Također sam sanjala o izgradnji još jedne malene kućice pored postojeće, koju bi iznajmljivala zaljubljenicima u mir i tišinu poput mene. Htjela sam da ta kućica bude nekako posebna, da se na neki način izdvoji od sličnih oblika smještaja, ali nisam imala točnu viziju kako bi ona trebala izgledati.

Iako sam duboko vjerovala da moj životni put neizbježno vodi prema ostvarenju tog sna, sve sam to odgađala za nekih 6-7 godina kada bi moj sin trebao završiti fakultet jer sam bila svjesna da imam obvezu njegovog školovanja i s time povezanih troškova. Jednostavno nisam bila u poziciji napustiti trenutni posao jer mi je on osiguravao dobar prihod, a drugih opcija nisam vidjela u tom trenutku, s obzirom da bi, u slučaju preseljenja, morala odseliti iz grada u kojem trenutno živim i radim.

Druga duboka želja mog srca bila je ostvarenje zaista duboke i bezuvjetne partnerske ljubavi. Osjećala sam da je moje srce otvoreno i spremno za jedan takav odnos potpune predanosti drugoj osobi i davanja najboljeg od sebe. U najidealnijoj varijanti, ta bi osoba dijelila moju strast prema prirodi, duhovnosti i jednostavnom načinu života. Za tu sam želju također snažno osjećala da će se ostvariti, ali nisam imala predodžbu kada i na koji način. Razmišljajući „realno“, nije baš postojala neka velika vjerojatnost da bih uskoro mogla sresti nekog tko bi odgovarao opisu 🙂

Kad sam jedne večeri na Šolti pričala o tome s Bojanom, žaleći se kako ću još dugo morati čekati ostvarenje mojih snova, rekla mi je da, ako ja to zaista želim, sigurno u ovom trenutku postoji način da se to odmah i ostvari. Samo je potrebno ići za svojim snom u punom povjerenju i Svemir će se već nekako posložiti da mi isporuči ono što zaista želim.

Sve u svemu, Šolta je bila nevjerojatno čarobna, od prvog dana između svih nas stvorila se neka posebna zajednička energija, neka pozitivna „ženska priča“, unatoč tome što smo zaista sve bile pojedinačno vrlo različite. Bila je prisutna neka podržavajuća sila usmjerena k tome da svaka od nas ostvari svoje najdublje želje, da iscijeli sve što je eventualno još ostalo neiscijeljeno, a podrška cijele grupe svakoj od nas pojedinačno, mogla se snažno osjetiti. Vrlo brzo smo osvijestile da ne iscjeljujemo samo sebe i svoje vlastite priče, već da istovremeno iscjeljujemo i nešto kolektivno žensko. Kao da skidamo sa sebe slojeve nepotrebnog i ponovno otkrivamo istinsku Boginju u sebi, ono što zaista jesmo, svaka na svoj jedinstven način.

Već nekoliko tjedana nakon povratka kući, u mom životu počele su dešavati nevjerojatne stvari i koincidencije.

Naime, moja vozačica do Šolte, predraga Andreja s kojom sam se nekako najviše zbližila, putem do Šolte ispričala mi je vrlo zanimljivu priču o jednom dijelu svog života koji je provela živeći u kućici od blata u eko-selu Blatuša te mi je spomenula kako je u tom mjestu upoznala jednu mladu arhitekticu koja je tamo također doselila sa kćerkicom prije dosta godina. Pokazala mi je i video prilog na YouTube-u koji je snimljen o toj arhitektici, u kojem ona sa puno ljubavi priča o eko-arhitekturi i općenito životu u skladu s prirodom.

Odmah sam Andreju zatražila njen kontakt te već dva tjedna nakon povratka sa Šolte dogovorila susret. Ispričala sam joj o svojoj maglovitoj predodžbi o gradnji male kućice za odmor, a ona mi je ponudila neke potpune jedinstvene ideje, konkretno jedan tip ekološke gradnje koji gotovo da i ne postoji kod nas, a potpuno je originalan i efektan. U par sati dogovorile smo suradnju, razmijenile mnoštvo ideja i, što je najvažnije, ona se sa puno oduševljenja i entuzijazma posvetila tom projektu, kao da je njen vlastiti. U naredna tri mjeseca nastao je i konkretan idejni projekt, dogovoren izvođač radova i na proljeće je u planu početak gradnje.

Kako se počeo realizirati taj projekt, to mi je bio vjetar u leđa te sam uskoro skupila dovoljno hrabrosti da svoje nadređene pitam za mogućnost rada od kuće u slučaju preseljenja iduću jesen, što je odobreno bez većih problema.

Tako je moj životni san, koji se činio godinama daleko, najednom bio tu, nadohvat ruke!

I po pitanju moje druge velike želje, izdogađale su se potpuno nevjerojatne stvari.

Od Šolte sam razmišljala o otvaranju profila na on-line aplikaciji za upoznavanje s obzirom da nam je jedna od polaznica ispričala o svom odličnom iskustvu upoznavanja partnera na taj način.

Do tog trenutka to mi je bilo apsolutno nezamislivo i neprihvatljivo jer sam osoba koja je godinama zazirala od društvenih mreža i hvatala me nelagoda svaki put kad bi netko od mojih prijatelja objavio zajedničku sliku na facebook-u. Međutim, po povratku Šolte nekoliko mi je prijateljica spomenulo da koriste tu aplikaciju i da imaju jako pozitivna iskustva pa sam sve ozbiljnije počela razmišljati o toj ideji kao o nekoj vrsti eksperimenta i otvaranja sasvim novom iskustvu, bez nekih posebnih očekivanja.

Danima sam se psihički pripremala za otvaranje profila, a onda sam ujutro 27.8. na netu slučajno otvorila neki astrološki članak u kojem je pisalo: „Kada 27.8. Venera i Neptun na nebu formiraju trigonski odnos – definitivno treba biti otvoren za ljubav. …U vrijeme ovog tranzita velika je mogućnost ulaska srodne duše u naš život. Budite ljubav. Jer, kako zračite, tako i privlačite.“ Istog dana otvorila sam profil zezajući se s prijateljicama kako je to siguran znak za akciju

Sljedeći dan prvi mi se porukom javio jedan simpatičan mladi gospodin te smo razmijenili par neobaveznih poruka. Znala sam samo njegovo ime i godine, ništa drugo od podataka nije bilo objavljeno na profilu.

Sljedeći dan otišla sam na vikend s prijateljicom Andrejom u svoju kućicu, a kako aplikacija stalno prikazuje trenutnu udaljenost, uočila sam da je naša trenutna udaljenost svega par kilometara, što je bilo vrlo nevjerojatno. Javila sam mu se porukom da ga pitam gdje je i ispalo je da on živi u gradu u čijoj se okolici nalazi moja voljena šumska kućica:)

Već sljedeći dan smo se upoznali, a ne moram ni reći da se radi o osobi o kakvoj sam cijeli život maštala, predivnoj srodnoj duši s kojom sam već dva mjeseca u potpuno ispunjavajućoj vezi.

I eto, u trenutku kada ovo pišem, prošla su samo četiri mjeseca od povratka sa Šolte, a moj život se okrenuo doslovce naglavačke, u najboljem mogućem smislu.

Duboko osjećam da su se upravo na Šolti pokrenule neke stvari, nije ni bitno kako, ali sada sam potpuno uvjerena kako je moguće ostvariti sve što možemo zamisliti i kako smo uvijek podržani na putu ostvarenja svojih istinskih želja.

4.11.2020. Tanja Tesla

Iako program zovem neformalnim, to ne znači da programa neće biti. Dapače, to znači da će program biti apsolutno fokusiran na vaše potrebe, ali na intuitivan način i da možete dobiti daleko više nego što možete i pomisliti da biste mogli dobiti za sebe i svoj budući život. Satnicu programa neću određivati unaprijed jer ću tamo biti sa svojom obitelji i sa vama cijelo vrijeme 100% prisutna otvorenog srca, svim svojim znanjem, autentičnošću i životom, koji će biti podastrijet kao otvorena knjiga.

Smještaj: U kući sa 3 apartmana za 4 osobe, 2 osobe u jednoj sobi. U svakom apartmanu nalazi se kuhinja, dnevna soba, dvije spavaće sobe, kupaonica i velika terasa sa pogledom na more. Wi-Fi je besplatan, a postoji i parking. Kategorizacija 4 zvjezdice. Postoji mogućnost individualnog smještaja u jednoj sobi, uz nadoplatu, ali ne u istoj kući, nego kući do naše.

Slike smještaja možete pogledati klikom na svaki pojedini naslov:

Slike okruženja

Apartman Lavanda

Apartman More

Apartman Rustica

Cijena : 4.000 kn / osobi

Cijena uključuje smještaj na bazi polupansiona (mada to uvijek na kraju bude puni pansion, jer domačica Danica uvijek pripremi večernje iznenađenje koje izaziva ovacije prisutnih) sa uključenim pićem, kao i nešto što cijenu nema, a zove se energija i znanje, koju ću otvorena srca podijeliti u skladu sa vašim potrebama. Cijena ne uključuje prijevoz (moguć dogovor), troškove izvan smještaja, niti osiguranje.

Obzirom da je broj sudionika ograničen na 12, osigurajte svoje mjesto na vrijeme! Postoji mogućnost plaćanja u ratama do početka retreata!

Za sva dodatna pitanja, kao i za prijavu, molim da koristite e-mail: putpremasebi@gmail.com

Veselim se našem zajedničkom bivanju na Šolti!

Bojana Svalina

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)